Witam. Kupiłem używany laptop, nie wiem jak był użytkowany wcześniej, nie wiem jak była ładowana bateria. Problem polega na tym, że ta bateria nie chce się ładować, trzyma dosłownie 2-3 minuty. W załączniku zamieszczam screen z BatteryMon. Powiedzcie mi proszę co może być przyczyną, czy jest możliwość zresetowania tej baterii ? Bateria jest na tyle słaba, że system Windows XP nie zawsze uruchamia się poprawnie, tzn. nie działa touchpad lub klawiatura, nie chce się poprawnie wyłączać, ale słyszałem że w tej serii występuje taki problem.
P.S Zapewne to nieistotne bo problem występuje także przy wyjętej baterii.
Po zamknięciu systemu komputer się wyłącza, ale muszę odłączać zasilacz ponieważ migają te diody, które świecą podczas uruchomionego laptopa, a komputer zaczyna startować na ułamki sekundy. Problem występuje okresowo, czasem mignie tylko dioda, czasem zaczynają pracować wentylatory.Dlatego też zaraz po zamknięciu systemu odłączam zasilacz gdyż boję się uszkodzenia elektroniki. Proszę powiedzcie mi, czy jest to jakaś usterka na płycie głównej czy też powodem jest zbyt mocno dociśnięta obudowa / włącznik który załącza komputer ?
P.S Zapewne to nieistotne bo problem występuje także przy wyjętej baterii.
Po zamknięciu systemu komputer się wyłącza, ale muszę odłączać zasilacz ponieważ migają te diody, które świecą podczas uruchomionego laptopa, a komputer zaczyna startować na ułamki sekundy. Problem występuje okresowo, czasem mignie tylko dioda, czasem zaczynają pracować wentylatory.Dlatego też zaraz po zamknięciu systemu odłączam zasilacz gdyż boję się uszkodzenia elektroniki. Proszę powiedzcie mi, czy jest to jakaś usterka na płycie głównej czy też powodem jest zbyt mocno dociśnięta obudowa / włącznik który załącza komputer ?
Konto firmowe: