logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ACER ASPIRE 3000 - bateria - instalacja XP - powolna praca

djemail 18 Paź 2012 20:22 1470 4
  • #1 11425896
    djemail
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam. Posiadam ACERA ASPIRE 3000 i bardzo słabą baterię. Gdy kilka lat temu chciałem przeinstalować WINDOWS-A XP to po instalacji laptop totalnie się zawieszał. Informatyk powiedział, że ten typ tak ma i problem wynika ze słabej baterii. Wspomniał, że poprzestawiał coś w rejestrach, aby było dobrze i rzeczywiście wszystko grało. Jednak Windows jest już kilka ładnych lat i muszę go przeinstalować i prawdopodobnie znowu będę miał ten sam problem. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Może kojarzycie jak w rejestrach systemu poprzestawiać aby było ok. Zapewne chodzi o coś z zasilaniem...
  • #2 11426661
    pawel-jwe
    Poziom 30  
    Ocena: 273
    djemail napisał:
    to po instalacji laptop totalnie się zawieszał

Pamiętasz może, którym momencie następowały te zawiechy systemu?
    Bardziej bym obstawiał że pozmieniał coś w BIOSIE niż systemie (więc przeinstalowanie samego systemu nie powinno nic zmienić).
  • #3 11426695
    RADU23
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1732
    Czy laptop podłączony do zasilacza funkcjonuje prawidłowo,czy też się zwiesza?. Wiedzy twojego informatyka nie skomentuje typu że "...ten typ tak ma...".
  • #4 11427082
    key
    Poziom 22  
    Ocena: 27
    Kontroler nie bateria. A "informatyk" fajny ;-)
  • #5 11428529
    djemail
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Za-wiechy sytemu nastąpiły po instalacji Windowsa system się podnosił, ale nic nie można było zrobić. Wcześniej jak bateria była dobra nie miałem tego problemu. Teraz nie używam baterii tylko zasilacza i jest ok bo" informatyk "niby zrobił. Tylko tak jak mówiłem muszę przeinstalować Windowsa, bo po 5 latach użytkowania ma dużo błędów nie wiem czy nie pogorszę sytuacji...
REKLAMA