Witam
zanim posypią się gromy chcę mocno zaznaczyć iż sa to rozważania teoretyczne i to bez wielkiej znajomości zagadnienia ( z mojej strony)
miałoby to być rozwiązanie tanie a nieco (nie w 100%) poprawiające efekt
i lecimy:
jak uważacie czy dałoby się pokombinować z tubką drivera np tonsila
GDWT 9/100FP , przy pomocy "piłki do metalu i kleju" aby uzyskać coś na kształt profesjonalnych źródeł liniowych znanych producentów
np "spłaszczyć" po bokach taką tubkę (odciąć co zbędne i dokleić co trzeba) i dołożyć żeberka na wzór falowodu.
zdaję sobie sprawę, że trzeba to wyliczyć, a i tak efekt nie będzie taki sam.
jednak pomysł przyszedł mi do głowy gdy okazało się że moje driverki słabo radzą sobie na długich i wąskich salach. ustawiając je odpowiednio (2-3 szt w pionie) można by pokryć dalsze połacie sali.
proszę o wypowiedzi fachowców aż takim laikiem nie jestem:D
zanim posypią się gromy chcę mocno zaznaczyć iż sa to rozważania teoretyczne i to bez wielkiej znajomości zagadnienia ( z mojej strony)
miałoby to być rozwiązanie tanie a nieco (nie w 100%) poprawiające efekt
i lecimy:
jak uważacie czy dałoby się pokombinować z tubką drivera np tonsila
GDWT 9/100FP , przy pomocy "piłki do metalu i kleju" aby uzyskać coś na kształt profesjonalnych źródeł liniowych znanych producentów
np "spłaszczyć" po bokach taką tubkę (odciąć co zbędne i dokleić co trzeba) i dołożyć żeberka na wzór falowodu.
zdaję sobie sprawę, że trzeba to wyliczyć, a i tak efekt nie będzie taki sam.
jednak pomysł przyszedł mi do głowy gdy okazało się że moje driverki słabo radzą sobie na długich i wąskich salach. ustawiając je odpowiednio (2-3 szt w pionie) można by pokryć dalsze połacie sali.
proszę o wypowiedzi fachowców aż takim laikiem nie jestem:D