logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Neostrada 6mb - jak poprawić synchronizację i stabilność połączenia?

Poles 24 Kwi 2010 04:20 3030 3
REKLAMA
  • #1 7997243
    Poles
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    witam!
    mam problem, od pewnego czasu zmienilem neo z 2 na 6mb no i od tego czasu pojawily sie problemy. Przez pewien czas synchronizowal sie jak chcial od 2,5 do 5,6mb nigdy nie polaczyl sie na te 7,5 ktore powinny byc przy 6mb\s. dodzwonilem sie do tpsy i dostalem takie informacje na temat lini :
    szum
    12 upload
    16 download
    tlumienie
    38 upload
    44 download
    sygnal
    11 upload
    18 download

czy jest szansa zeby chodzilo na tym 6mbs?
    Czy pomoze wymiana modemu na router? obecnie mam juz starego speedtoucha 330. Czy wymiana gniazdka telefonicznego moze pomoc? obecne jest bardzo stare i przy poruszaniu kabla od telefonu lub neta slychac szumy,czy znaczenie ma tez dlugosc kabla od gniazdka do modemu? Co moge jeszcze zrobic zeby poprawic tlumienie i szum?
    pozdrawiam

Popraw niechlujstwo językowe w swoich wypowiedziach! Dostępny jest przycisk "Pisownia" Neostrada 6mb - jak poprawić synchronizację i stabilność połączenia? Regulamin pkt. 8.1, 15. [DriverMSG]
  • REKLAMA
  • #2 7997620
    modliszka
    Poziom 16  
    Ocena: 32
    Nic dziwnego że nie chce się synchronizować, przy takim wysokim tłumieniu sięgającym 44/38 dB, SNR też nie rewelacja 16/12 ale jeszcze do przyjęcia, bo niejednokrotnie z dislamu wychodzi na poziomie 17-18 przy prędkości 6M, proponuję wyeliminować słabe punkty w instalacji ( trzeszczące gniazdka, stare kable instalacyjne, poprawić łączenia, przestrzegam przed lutowaniem łączeń, sprawdzić parametry przy wyłączonych aparatach telefonicznych jeśli takowe są, poprawność podłączenia filtrów ADSL) po tych zabiegach można podjąć próby na tym modemie, ewentualnie wymienić modem na jakiś nowszy obsługujący ADSL 2+, powinno coś poprawić sytuację. Dobrze by było aby TP sprawdziła parametry linii, albo najnormalniej jest za daleko od dislamu dla usługi 6M, powodzenia w walce z neostradą
  • REKLAMA
  • #3 7998330
    Poles
    Poziom 12  
    dzwonilem dzis do tpsy i narazie jest podobnie, ale synchronizacja na 5mb\s poprawna i narazie nic sie nie rozlacza, do dslamu mam 3,5km w poniedzialek przyjada wymieniac gniazdko telefoniczne skocze tez po jakis krotszy kabel telefoniczny do modemu i sprawdze wtedy, w ostatecznosci kupie jakis przyzwoity router:) czy mozna jeszcze w jakis inny sposob zmniejszyc tlumienie? aha i jaki router byscie polecali?
  • #4 8005229
    cyna_waw
    Poziom 12  
    a czy jak sie przedluza umowa I zmienia predkosc to tez mozna wziac net na probe ,zeby przetestowac sprawnosc?
    Zastanawiam sie jaka predkosc sobie dobrac, teorytycznie wystarczy mi 4-6 mb, ale widac ze tpsa preznie sie rozwija , wiec nie wiem czy za rok taka predkosc mi wystarczy.
    Neostrada chyba byla ostatnio w promo. 6 mb -ok. 70 zl, a teraz to chyba wiekszosc predkosci jest za 1 zl. Do kiedy trwa ta promocja?
REKLAMA