logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Renault Laguna 1995: Wymiana tulei tylnej belki bez demontażu? Jak zdemontować drążki?

spoxx2006 01 Maj 2010 00:09 15087 6
REKLAMA
  • #1 8021671
    spoxx2006
    Poziom 15  
    Ocena: 93
    Witam!
    Chciałem zapytać o możliwość wymiany tulei w tylnej belce, jest to dosyć ''popularny'' problem w samochodach francuskich ale mało o tym można znaleźć.
    1. Czy da się te tuleje wymienić bez całkowitego demontażu tylnej belki, czy trzeba ją wyjąć ponieważ nowe tuleje trzeba będzie wprasować?
    2. Jak zdemontować drążki skrętne?
  • REKLAMA
  • #2 8024371
    Maciej.S
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Belkę musisz zdjąć i nie jest to taka prosta sprawa z tym tulejami bez dobrej prasy!Tak samo drążki skrętne nie jest łatwo wybić! Ja je wybijałem za pomocom palnika i trzeba było mocno w nie trafiać!
  • REKLAMA
  • #3 8025103
    RobertLodz09
    Poziom 30  
    Ocena: 542
    Tylną belkę kolego należy lepiej dać do naprawy ,jeśli nie masz doświadczenia i oprzyrządowania do jej naprawy. Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #4 8034945
    siwy17xD
    Poziom 11  
    Ocena: 11
    Tylko prasa...
  • REKLAMA
  • #5 8049716
    spoxx2006
    Poziom 15  
    Witam
    Chyba jednak oddam belkę do warsztatu. Nie mam problemu z dostępem do odpowiedniej prasy i ludzi którzy się na tym znają, ale właśnie boję się tych drążków skrętnych. długo się im przyglądałem al nijak nie widzę sposobu ich demontażu. Może ktoś potrafiłby to opisać? Tylko z ciekawości jak się do tego zabrać.
  • #6 8091466
    pafnuc518
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    a wiec ....ja rozbierałem tę drązki w celu podniesienia tyłu,drążki wyciągnięciem dość łatwo ..ale tylko dlatego bo pewnie wcześniejszy właściciel już też to robił....jest dokładny manual na forum laguny ,,,,jak byś mocno chciał to mogę poszperać i ci podrzucić link do niego
  • #7 8240035
    spoxx2006
    Poziom 15  
    Belka idzie do specjalistycznego warsztatu. Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem wymiany tulei w tylnej belce Renault Laguna z 1995 roku. Użytkownicy wskazują, że demontaż tylnej belki jest konieczny do wymiany tulei, co wymaga użycia prasy. Wymiana drążków skrętnych również nastręcza trudności, a niektórzy sugerują oddanie belki do specjalistycznego warsztatu, zwłaszcza dla osób bez doświadczenia. Wskazówki dotyczące demontażu drążków skrętnych są ograniczone, ale dostępne są manuale na forach, które mogą pomóc w tym procesie.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA