Witam, wpadly w moje ręce dwa GDN'y 30/80/4, dwa gdm'y 16/80/3 i dwa gdwt 9/70/1, no i chcialbym zrobic z nich kolumne
przegladalem rozne tematy no i teraz mam dylemat czy zrobic z nich dwie kolumny czy jedna duza, jak sadzicie?
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
w tym temacie jest napisane aby pod ten glosnik zrobic, cytuje "Pojemność netto około 66 dm3 i br o φ 10cm i długości około 17 cm, co nam da strojenie około 38 Hz"
czyli teoretycznie mozna by zrobic kolumne pod dwa te glosniki o ok 132l, BR φ 10cm i długości około 17 cm i teraz to ile powinno byc tych otworow? sadze ze 2-4, co wy na to?
robilem jak zawsze symulacje w winisd, no ale nie zabardzo wiem, jaki powienien byc dobry litraz do tych glosnikow :/ prosze o wypowiedz kogos doswiadczonego
Brak polskich znaków i ubytki w interpunkcji.
Regulamin p.15
Proszę poprawić.
(dj-MatyAS)
Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
w tym temacie jest napisane aby pod ten glosnik zrobic, cytuje "Pojemność netto około 66 dm3 i br o φ 10cm i długości około 17 cm, co nam da strojenie około 38 Hz"
czyli teoretycznie mozna by zrobic kolumne pod dwa te glosniki o ok 132l, BR φ 10cm i długości około 17 cm i teraz to ile powinno byc tych otworow? sadze ze 2-4, co wy na to?
robilem jak zawsze symulacje w winisd, no ale nie zabardzo wiem, jaki powienien byc dobry litraz do tych glosnikow :/ prosze o wypowiedz kogos doswiadczonego
Brak polskich znaków i ubytki w interpunkcji.
Regulamin p.15
Proszę poprawić.
(dj-MatyAS)