Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Modem huawei e 160 problem z połączenie sie modemu z siecia

krily 08 Maj 2010 23:50 5121 22
  • #1 08 Maj 2010 23:50
    krily
    Poziom 12  

    mam problem z modemem Modem huawei e 160 otóż wyświetla mi się możliwość połączenia z internetem lecz gdy klikam na przycisk połącz pasek ze statusem połączenia modemu zatrzymuje się w 1 fazie i nic dalej nie idzie. Sadzę że to brak jakiegoś sterownika.

    mój komputer to

    toshiba satelite a100-906 t6500

    0 22
  • Pomocny post
    #2 09 Maj 2010 00:08
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  

    Podajesz mało danych, jaka sieć? Czy wyskakuje błąd łączenia? Jeżeli tak podaj kod błędu.

    0
  • #3 09 Maj 2010 15:26
    krily
    Poziom 12  

    niestety żaden błąd nie wyskakuje co widać cały czas mam tak jak widać na screenie

    siec orange

    a wiec więcej szczegółów otóż zrobiłem format (nie posiadam płytki recowery) i sam pobieram sterowniki do komputera zainstalowałem do płyty graf dźwiękowej sterowniki modemu kart sieciowych

    Proszę wklejać zdjęcia wg tej instrukcji: https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic595877.html [DriverMSG]

    0
  • Pomocny post
    #4 09 Maj 2010 16:08
    Jakub_Lech
    Poziom 24  

    Sterownik modemu zainstalowałeś?


    Zdjęcia zamieszczaj zgodnie z regulaminem forum!

    0
  • #5 09 Maj 2010 16:09
    krily
    Poziom 12  

    tak zainstalowałem ok to zaraz dam edycje i skasuje link

    0
  • Pomocny post
    #6 09 Maj 2010 16:29
    Jakub_Lech
    Poziom 24  

    Jak jest wykrywany modem w menadżerze urządzeń?

    0
  • #7 09 Maj 2010 16:36
    krily
    Poziom 12  

    w zakładce modemy mam : huawei Mobile connect - 3G Modem

    0
  • Pomocny post
    #8 09 Maj 2010 16:38
    Jakub_Lech
    Poziom 24  

    Daj na nim PPM i Aktualizuj sterownik, kiedyś się z takim problemem spotkałem i to pomogło.

    0
  • #9 09 Maj 2010 18:37
    krily
    Poziom 12  

    mam napisane ze kreator nie mógł znaleźć bardziej odpowiedniego oprogramowania niż te które jest

    Dodano po 1 [godziny] 54 [minuty]:

    dodam ze podłączyłem modem od Neostrady i wszystko działa wiec jakaś wina leży w modemie konfiguracji orange kod pin prawidłowy jakby co

    0
  • #10 09 Maj 2010 18:47
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  

    Czy kolega konfigurował modem i sprawdził czy parametry się zgadzają?

    Polecam tą lekturę.

    0
  • #11 09 Maj 2010 21:09
    krily
    Poziom 12  

    raczej tak pin mam napisane prawidłowy wiec powinno być all ok

    0
  • #12 09 Maj 2010 22:05
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  

    krily napisał:
    raczej tak pin mam napisane prawidłowy wiec powinno być all ok


    Co to znaczy raczej tak? Konfigurowałeś modem czy nie? Przeczytałeś całą lekturę i zastosowałeś sie do zaleceń z niej?

    0
  • #13 10 Maj 2010 08:23
    apacen1
    Poziom 16  

    Każdy modem kupiony na wolnym rynku bez sim loka należy skonfigurować do danej sieci.A mając modem usb z Vodafone to program działa tylko z kartami z vodafone.I dlatego należy ściągnąć program Mobile Partner/chyba że został przeprogramowany z czystym Mobile Partner-to nie/.W programie Mobile Partner tworzymy Profil dla danej sieci i wpisujemy APN sieci i Nazwa i Hasło.

    0
  • #14 14 Maj 2010 20:38
    krily
    Poziom 12  

    posiadam modem przy którego w instalacji nie da się zrobić błędu podłączam modem i klikam tylko "dalej" instalacje mam z modemu nie z CD

    modem jest skonfigurowany tzn tylko pin wpisuję nic więcej nie muszę

    jak dzwoniłem do orange to powiedzieli mi że możliwe że mam nie do jakiś błąd podczas instalacji windows i zaproponowali abym pobrał aplikacje z net

    zobaczę co z tego wyjdzie

    0
  • #15 15 Maj 2010 20:57
    krily
    Poziom 12  

    i nadal to samo:/

    wydaje mi się że coś w konfiguracji połączenia sieciowego może być źle mógłby ktoś w tym mi pomóc

    0
  • #16 16 Maj 2010 17:08
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  

    Modem dostałeś od Orange? Kto jest jego właścicielem? Podłącz go do innego komputera i sprawdź czy będzie działał.

    0
  • #17 17 Maj 2010 08:06
    krily
    Poziom 12  

    tak modem jest orange kupiłem go w salonie przed formatem działał

    ok spr na innym

    0
  • #18 17 Maj 2010 15:51
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  

    Jak na innym komputerze będzie działał to brakuje sterów albo aktualizacji. Jak masz XP to zainstaluj SP3.

    0
  • #19 17 Maj 2010 19:24
    krily
    Poziom 12  

    działa na komputerze na którym mam również zainstalowanego home edition

    to mógłbyś mi podać link z download SP3 do toshiby którą wyżej podałem

    i najnowszych sterowników mojego modemu

    0
  • #20 17 Maj 2010 19:32
    DriverMSG
    Admin grupy komputery

    krily napisał:
    działa na komputerze na którym mam również zainstalowanego home edition

    Więc możesz sprawdzić jaki tam jest SP wgrany.
    Cytat:
    to mógłbyś mi podać link z download SP3 do toshiby którą wyżej podałem

    Jest do pobrania na stronie Microsoft - Kłania się regulamin pkt. 16
    Cytat:
    i najnowszych sterowników mojego modemu

    Regulamin j/w.

    0
  • #21 18 Maj 2010 16:00
    krily
    Poziom 12  

    w tej chwili mam wgrany SP2 jak i na laptopie jak i na PC


    na stronie Microsoft będą sterowniki do mojego modemu czy mam szukać ogólnie do modemu

    0
  • #22 18 Maj 2010 17:36
    BANANSONGIEWICZ
    Poziom 18  

    Zainstaluj SP3 nie zaszkodzi Ci, wyłącz zaporę i antywirusa zresetuj komputer i sprawdź czy działa. Spróbuj podpiąć modem do innego portu USB.
    Skoro ten modem działa na innym komputerze bez problemu sterowniki ma dobre, chyba że masz jakiś konflikt. Na pewno zainstalowałeś wszystkie sterowniki w Toshibie.

    1
  • #23 18 Maj 2010 18:12
    krily
    Poziom 12  

    nie posiadam płytki recovery wiec sterowniki muszę instalować ręcznie :/ i zapewne w tym problem, pobrałem sterowniki toshiby do modemu więc chyba to nie wszystko co potrzebne

    jak by ktoś napisał co oprócz sterowników modemu potrzebne może być

    a może wie ktoś jak ustawić aby modem działał ale bez potrzeby uruchamiania modemu wiem że tak niektórzy robią

    0