Witam. Kupiłem używany zestaw z centralką Matrix 424, dwie czujki, klawiatura MX-ICON i syrena. Po uruchomieniu zestawu cały czas generowany jest alarm, na wyświetlaczu klawiatury świeci się trójkąt wykrzyknik, miga dzwonek, świeci otwarta kłódka, świeci zasilanie. Status OK gaśnie w momęcie aktywacji czujek i zapala się z powrotem gdy czujki pogasną. Od czasu do czasu pojawia się ikona sabotażu i gaśnie. Klawiatura wydaje dźwięki: "pi, pi, pi, pi, pi-ri, pi, pi, pi, pi, pi-ri"
i poza tymi ikonami nic więcej się nie pokazuje, żadnych liczb. Czy to normalny stan?
Robiłem reset i po nim to samo. Wszystkie 4 linie są podłączone, w czujkach są po 2 rezystory a klawiatura i syrena w szeregu z rezystorami. Czy coś robię źle? Może jakiś szybki schemat, jak to wszystko pozapinać?
i poza tymi ikonami nic więcej się nie pokazuje, żadnych liczb. Czy to normalny stan?
Robiłem reset i po nim to samo. Wszystkie 4 linie są podłączone, w czujkach są po 2 rezystory a klawiatura i syrena w szeregu z rezystorami. Czy coś robię źle? Może jakiś szybki schemat, jak to wszystko pozapinać?