logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logitech MX 900 - Czy mysz działa przez Bluetooth z notebookiem?

vasteq 11 Maj 2010 23:21 2666 8
REKLAMA
  • #1 8064935
    vasteq
    Poziom 18  
    Ocena: 182
    mam pytanie odnosnie myszy którą chciałbym kupić Logitech MX900, ze stacja dokujaca bluetooth. Czy mysz komunikuje sie za pomoca bluetooth czy tylko jest to moze odbiornik dla innych urzadzeń? Pytam poniewaz w opisie jest podane 2,4ghz a z tego co pamietam taka czestotliwosc podawana byla dla podczerwieni. Chciałbym tej myszy używać z notebookiem na bluetooth.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 8077175
    _haker_1
    Poziom 32  
    Ocena: 31
    Wystarczyc wystarczy ale po to jest odbiornik do niej dodawany zeby z niego korzystac. Do laptopa do przegladania internetu nie ma sparwy ale do gier odpada. Te laptopowe bluetoothy nie daja rady i z dobrej myszki robi sie gryzon, ktory gubi sygnal, kursor skacze po ekranie itp..

Mialem dokladnie ta sama myszke kupiona do peceta i czasem chodzilem z nia na uczelnie z laptopem. Przy pececie z normalnym odbiornikiem super. Przy laptopie juz niestety gorzej. Nie jest to jakos starsznie uciazliwe ale mi przeszkadzalo.

Nie wiem czy jest to spowodowane tym ze bluetooth w laptopie nie nadaza z przesylem/odbiorem informacji czy ten po prostu czasem cos "zgubi". Pisze tylko jak to wyglada w praktyce.
  • #6 8077279
    laserjet9002
    Poziom 21  
    Ocena: 48
    Takie problemy mogą być tylko na starszych blutootach, na nowszych mysz działa tak samo jak na oryginalnym.
  • REKLAMA
  • #8 8081667
    xrenjix
    Poziom 22  
    Ocena: 13
    Jeżeli w laptopie będzie adapter bluetooth który obsługuje pasmo 2,4ghz to nie będzie żadnych problemów, jeżeli jest starszy to niestety będą.
  • #9 8086066
    korrus666
    Poziom 40  
    Ocena: 476
    Bluetooth to Bluetooth i z założenia działa na 2,4 GHz więc nie wiem skąd te dywagacje o paśmie 2,4GHz. Jak myszka jest pod Bluetooth (a jest) i w laptopie się moduł Bluetooth znajduje to nie ma możliwości żeby nie działało.

Podsumowanie tematu

✨ Logitech MX 900 to myszka, która łączy się z laptopem za pomocą Bluetooth. Użytkownicy potwierdzają, że wystarczy wbudowany moduł Bluetooth w laptopie, aby mysz działała poprawnie, bez konieczności używania stacji dokującej. Jednakże, niektórzy zauważają, że starsze wersje Bluetooth mogą powodować problemy z sygnałem, co wpływa na wydajność, zwłaszcza w grach. W przypadku nowszych adapterów Bluetooth, mysz działa bez zakłóceń. Kluczowe jest, aby laptop miał adapter obsługujący pasmo 2,4 GHz, co jest standardem dla Bluetooth.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA