Rozumiem, że powinienem wyłącznik zdemontować i wymienić? A żeby dostać się do niego, to muszę odkręcić obudowę drzwi od środka czy od zewnątrz?
Dodano po 2 [godziny] 35 [minuty]:
Jakoś się uporałem z wyłącznikiem w drzwiach, wyczyściłem styki i założyłem z powrotem tak jak było, ale to nic nie dało. Zwróciłem jeszcze uwagę na to, że po włączeniu zmywarki i jej zamknięciu, nie słychać takie "pstryk", zanim zaczyna lecieć woda. Może to być uszkodzony zawór /elektrozawór/ w wężu doprowadzającym wodę do zmywarki?
Dodano po 31 [minuty]:
Jeszcze jedno, co zauważyłem to to, że jak wciśnie się przycisk do zmiany rodzaju mycia na ok. 3-4 sekundy, to zmywarka podaje trzy krótkie dźwięki. Nie wiem, czy jest to istotne, bo nie mam niestety instrukcji do mojej zmywarki.
Dodano po 2 [godziny] 21 [minuty]:
Witam ponownie. Wypiąłem przewody, które wchodzą do wyłącznika w zamku drzwi i je zmostkowałem, wtedy zmywarka ruszyła, a właściwie tylko nabrała wody. Teraz dalej nie myje i zauważyłem, że zaczęły szybko mrugać dwie pierwsze diody patrząc od lewej strony /od mycia intensywnego i mycia normalnego/. Niestety nie mam pojęcia, jaką sygnalizują usterkę. Bardzo proszę o pomoc i dziękuję z góry.