logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Notebook HP Pavilion dv6700 jak odtworzyć płyty Blue-Ray?

adek22 13 Maj 2010 10:18 1969 4
REKLAMA
  • #1 8069882
    adek22
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Witam od pewnego czasu mam problem z oglądaniem filmów w blu-ray, laptop ma zainstalowany od nowego QuickPlay i powiem ze wcześniej filmy działały teraz jak chcę włączyć to wyskakuje komunikat ze jest dostępna aktualizacja i czy chce ją pobrać, klikam na tak i nic się nie dzieje.
    Za wszelkie informacje wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8072780
    LORD90
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Czasem są programy niedopracowane lub też takie właśnie które bez aktualizacji nie pójdą dalej, może spróbować na ten czas odpinać neta żeby nie szukał tej aktualizacji ? Lub zainteresować się innym programem :) np cyberlink power dvd
  • REKLAMA
  • #3 8077544
    adek22
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    Siema cyberlink power dvd rozwiązał sprawę ale mam mały problem mianowicie jak oglądam film to mam wrażenie jak by się delikatnie przycinał. Mam zainstalowane dwa kodeki ac3filter i ffdshow, mój procesor to intel core 2duo t5750 2.00GHz Ram 3GB grafika GeForce 8400M GS. Czy muszę coś jeszcze doinstalować a może do kupić jeszcze ram.
  • REKLAMA
  • #4 8083397
    LORD90
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    To bardzo podobnie do mnie tylko że grafe mam inną, polecił bym aktualizacje sterowników grafy nvidia uruchomiła już support na stronie głównej do naszych kart. Bez aktualizacji mi nawet nie chciało ruszyć wiec może to będzie to. Ewentualnie nowsze kodeki.
  • Pomocny post
    #5 8083471
    hojlo1
    Poziom 35  
    Ocena: 181
    GeForce 8400M GS - ładnie chodzi na "CoreAVC" (wykorzystuje technologię CUDA - stąd raczej inna konfiguracja zbędna).
    Oczywiście z załączona akceleracją sprzętową.
    (wada - kodek płatny).

Czasami sporo zachodu jest z konfiguracją: playerów, kodeków, by płynnie materiał HD odtwarzać.
REKLAMA