logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Podłączenie radia Car MP3 9018 w Daewoo Lanos - kable głośników

Czeslav 13 Maj 2010 13:40 2263 8
REKLAMA
  • #1 8070475
    Czeslav
    Poziom 10  
    Witam!
    Postanowiłem ostatnio wymienić radio, które miałem w Lanosie (radio firmy Daewoo) na inne, firmy "krzak". Problem mój polega na tym, że z radia kable są opisane, ale tylko który do którego głośnika - nie ma + i -, są to pojedyńcze kable, natomiast wcześniejsze radio miało po dwa. Czy na kostce ze starego radia mogę podłączyć jakoś to nowe?
  • REKLAMA
  • #2 8070514
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8070526
    Czeslav
    Poziom 10  
    Radio nie ma żadnej kostki, po prostu wystają kabelki. Te zasilające to wiem co gdzie i jak, tylko problem mam z samymi głośnikami. Mam jeden kabel z radia, a dwa wejścia w kostce (+ i -) i nie wiem co z tym fantem zrobić.
  • REKLAMA
  • #4 8070551
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 8070568
    Czeslav
    Poziom 10  
    Z radia wychodzą kable: przedni prawy, przedni lewy, tylny prawy, tylny lewy, sterowanie anteną, 2 zasilające i masa sygnałowa (razem 8).

Stare radio miało do głośników kable podwójne i podwójną masę.
  • #6 8070631
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 8070948
    Czeslav
    Poziom 10  
    Znalazłem za pośrednictwem elektrody zamieszczony schemat podłączonej kostki Daewoo. Posiada ona plusy z każdego głośnika, oraz wspólne minusy dla prawej i lewej strony - rozumiem, że muszę te minusy połączyć w jeden i do nich doprowadzić masę sygnałową z radia?
  • REKLAMA
  • #8 8071000
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 8074531
    Czeslav
    Poziom 10  
    Dobra, jak się w końcu do tego zabrałem, to okazało się, że radio ma jeden kabelek opisany jako ogólny minus od wszystkich głośników (różnice między instrukcją, a opisem na powierzchni radia). Dzięki za radę z połączeniem wszystkich tych minusów od głośników w jeden. Masa w tej sytuacji poszła pod uziemienie. Wszystko ładnie działa.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik wymienił radio w Daewoo Lanos na model innej firmy, napotykając problem z podłączeniem kabli głośnikowych. Nowe radio nie ma kostki ISO, a kable są pojedyncze, co komplikuje podłączenie do istniejącej kostki ze starego radia. Użytkownik uzyskał porady dotyczące podłączenia: wszystkie minusy głośników powinny być połączone w jeden i podłączone do masy sygnałowej radia. Po wykonaniu podłączenia, radio działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA