logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Head Gitarowy, Przedwzmacniacz i kolumna... Tranzystor

dlugopis1333 14 Maj 2010 20:15 1320 2
REKLAMA
  • #1 8075925
    dlugopis1333
    Poziom 10  
    Witam.
    Jestem dość początkującym "elektronikiem". Nie oznacza to, że nigdy nie miałem w rękach lutownicy itd., ale jednak od zrobienia kabla typu jack-jack do heada jest spora różnica.
    Chciałbym aby każdy, kto zainteresuje się tym tematem (zapewne jesteś zainteresowany skoro go czytasz Very Happy) mógł mi odpowiedzieć na następujące pytania, podać linki bądź pliki downloadu. A teraz do rzeczy.

Tak jak w temacie.
    Chciałbym zrobić sobie Head'a gitarowego, i do tego kolumnę albo 60 albo 120 Watową. Bez żadnych efektów, ponieważ efekty mam. Chodzi mi o sam jeden czysty kanał z regulacją: Volume, High, Mid, Low, jednym wejściem gitarowym. Najlepiej gdyby piec był stereo (2 głośniki). NIE NA LAMPACH, W GRĘ WCHODZĄ TYLKO TRANZYSTORY

Korzystałem już z szukajki, ale niestety, nie znalazłem czegoś co by mi się w pełni przydało. Chciałbym Prosić o linki do tematów (jeżeli źle szukałem), lub linki albo download do schematów wykonania. GUBIĘ SIĘ TROCHĘ (a właściwie bardzo) PRZY SCHEMATACH IDEOWYCH.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
    Pozdrawiam
    dlugopis1333
  • REKLAMA
  • #3 8076409
    Waldek-elektronik
    Poziom 15  
    Witam-Combo gitarowe tranzystorowe,sprzęt profesjonalny,
    znajdziesz w Praktycznym Elektroniku numery 5/6 2001 roku.
REKLAMA