logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterownik SCSI do skanera Mustek MFS-6000CX - jaki wybrać?

Lukasss 20 Sty 2003 15:44 1412 3
REKLAMA
  • #1 85380
    Lukasss
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Posiadam skaner Mustek MFS-6000CX - jest to starszy model ale dziala, tylko problem w tym, ze nie mam do niego sterownika SCSII - jezeli kots wie jaki typ sterownika bedzie obsluhiwal ten skaner to czekam ... thx!!! :?:
  • REKLAMA
  • #2 85985
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 751
    Cześć!

Mogę Cię poratować driverami pod Windows 9x. Mam taki skaner i na tych driverach chodzi dobrze.
  • REKLAMA
  • #3 86350
    Lukasss
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Dzięki - tylko pytanie czy masz to podłączone do sterownika SCSII... czy moze do portu LPT ... A masz może jakieś linki ze stronkami gdzie są zestawy reanimacyjne do takich staroci :) tzn soft, drv itp itd..
  • #4 86359
    c2h5oh
    Moderator
    Ocena: 751
    Cześć!

Złącza z tyłu skanera , aż proszą się o przyłączenie do portu drukarki. Ale niestety są to złącza SCSI. Do tego skanera był w zestawie dedykowany kontroler , ale skaner będzie chodził na dowolnym kontrolerze. Sprawdź tylko czy nie powtarzają się numery przydzielone urządzeniom. W skanerze zmieniasz numer z tyłu przełącznikiem obrotowym ( na śrubokręt ). Sprawdź też czy masz zainstalowane sterowniki TWAIN ( w programie obsługującym skaner np. widowsowy "Imaging".
REKLAMA