logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Najlepszy internet mobilny bez umowy w Niemczech - Aldi Talk czy inne opcje?

ravJG 15 Maj 2010 23:34 21188 7
REKLAMA
  • #1 8080360
    ravJG
    Poziom 10  
    Witajcie

Za 1,5 tygodnia wyjeżdżamy z żoną na 6 miesięcy do pracy do Niemiec i szukamy tam internetu mobilnego oczywiście bez umowy - na razie najbardziej wpadł mi w oko Aldi Talk mit MEDION mobile:

w opcji 15euro/miesiąc:
    http://www.medionmobile.de/index3.htm

Prosze Was o opinię co o tym sądzicie i być może rady czy było by coś lepszego ?
  • REKLAMA
  • #2 8080522
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4858
    Średnio w Niemczech koszt miesięczny takich połączeń to 25-30 euro, więc oferta jest dość dobra.
    Osobiście posiadam telefon w w/w sieci i jestem zadowolony z ich cennika jak i samych połączeń.
    Sprawdzić należy ich pokrycie (Netzausbau) na terenie Niemiec, w zależności gdzie się wybierasz. Obecnie liderem jest niemieckie O2.
  • REKLAMA
  • #3 8080784
    ravJG
    Poziom 10  
    Sprawdzałem pokrycie sieci e-plus bo jak wyczytałem internet ten chodzi na ich nadajnikach - dobrze mówię ?
  • #5 8087717
    ravJG
    Poziom 10  
    Chcę połączyć się z internetem poprzez Aldi Talk, ale nie przez ich modem tylko przez Option Icon 225 i mam do wypełnienia nastepujące pola:

Nazwa użytkownika:
    Hasło:
    APN:

Chcę korzystać z internetu 30dni/5Gb/15euro

I moje pytanie jest takie jak powinienem wypełnić te pola?
  • REKLAMA
  • #6 8109364
    senior62
    Poziom 1  
    Tylko APN:internet.eplus.de wpisz to i to wszystko i zaznacz monat opcje to masz caly miesiac 15€
  • #7 8110259
    ravJG
    Poziom 10  
    nie rozumiesz - ja nie będę używał internetu poprzez modem zakupiony w Aldim tylko swoj bez simlocka dlatego potrzebuję hasło i nazwę użytkownika
  • REKLAMA
  • #8 8116209
    ravJG
    Poziom 10  
    Chę w Niemczech korzystać z internetu z sieci o2 z opcji miesiąc za 25euro, z tego co wyczytałem nie ma ograniczenia transferu danych, ale nie wiem jak dokładnie interpretować ten zapis:

Geschwindigkeit: bis zu 3,6 Mbit/s ab 5 GB GPRS

Kolejna sprawa to taka iż będe korzystał z własnego modemu i jak mam go skonfigurować aby korzystać z opcji miesięcznej, potrzebuję takie ustawienia jak:

Nazwa użytkownika:
    Hasło:
    APN:

Oraz jak aktywować opcję miesięczną po załadowaniu konta za 25 euro ?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują na temat mobilnego internetu bez umowy w Niemczech, zwracając uwagę na ofertę Aldi Talk z MEDION mobile, która kosztuje 15 euro miesięcznie za 5 GB danych. Wskazują, że oferta jest konkurencyjna w porównaniu do średnich cen na rynku, które wynoszą 25-30 euro. Użytkownicy podkreślają znaczenie sprawdzenia pokrycia sieci e-plus, na której działa Medion Mobile, oraz dzielą się informacjami na temat konfiguracji modemu i ustawień APN. Pojawiają się również pytania dotyczące korzystania z internetu przez własny modem oraz aktywacji opcji miesięcznej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA