Witam, mam problem z monitorem otóż chodzi o to, że nie łapie obrazu od komputera, po uruchomieniu pokazuje się logo ASUS po chwili ekran raz mrugnie, za chwilke drugi raz, znowu pokaze się logo, tak kilka razy po czym zapala się biała dioda na przycisku power i nic się juz nie da zrobić, jedynie odłączyć od kontaktu. Są 3 diody:
1. Niebieska - gdy monitor działa poprawnie
2. Pomarańczowa - gdy monitor jest włączony a komputer wyłączony
3. Biała - gdy monitor po kilku nie udanych próbach nie moze złapac obrazu
Nie jestem żadnym specem ani fachowcem ale pisze tego posta tutaj ponieważ fachowiec do którego zaniosłem komputer polecił mi tą stronke i powiedział, żebym się czegoś dowiedział na temat tego monitora a on postara mi się naprawić go. Byłem już u nie jednego elektryka, fachowca itp. ale niestety nikt mi nie potrafił pomóc. Więc moje pytanko brzmi, w czym może tkwić problem, że monitor nie łapie obrazu od komputera? Dodam, że komputer działa poprawnie, kable też.
1. Niebieska - gdy monitor działa poprawnie
2. Pomarańczowa - gdy monitor jest włączony a komputer wyłączony
3. Biała - gdy monitor po kilku nie udanych próbach nie moze złapac obrazu
Nie jestem żadnym specem ani fachowcem ale pisze tego posta tutaj ponieważ fachowiec do którego zaniosłem komputer polecił mi tą stronke i powiedział, żebym się czegoś dowiedział na temat tego monitora a on postara mi się naprawić go. Byłem już u nie jednego elektryka, fachowca itp. ale niestety nikt mi nie potrafił pomóc. Więc moje pytanko brzmi, w czym może tkwić problem, że monitor nie łapie obrazu od komputera? Dodam, że komputer działa poprawnie, kable też.