logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sharp Aquos LC-32GA8E - znikający obraz, dźwięk działa, wymiana kondensatorów nie pomogła

sikor83 18 Maj 2010 22:08 10971 8
REKLAMA
  • #1 8092405
    sikor83
    Poziom 14  
    Ocena: 58
    Witam mam telewizor jak w temacie od kilku dni mam z nim problem : znika obraz podczas pracy głos zostaje, wyłącze go wyłącznikiem głównym i włącze ponownie i obraz pojawia się na jakiś czas po czym gaśnie, wymieniłem wszystkie kondensatory w zasilaniu, przetwornicy, nic nie pomogło sprawdzałem czujnik światła zaklejając go i wyłączając w menu też nic, sprawdzałem czy może nie znika tylko podświetlanie ale niestety znika całość i podświetlanie i treść obrazu, resetowałem w trybie serwisowym też nic nie pomgło. Jeśli ktoś miał podobny problem, lub ktoś wie jak dalej z tym postępować proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 8092851
    wpserwistv73
    Poziom 13  
    Ocena: 7
    Witam.
    Czy Jesteś Pewien, że zresetowałeś to co potrzeba?
    Dokładnie przeczytaj SM :).

Serdecznie Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 8093256
    sikor83
    Poziom 14  
    Witam zresetowałem 1 i 2 polecenie na stronie 10. Nie posiadam SM do niego tyle poszukałem na forum że to powinno się zresetować.
  • REKLAMA
  • #5 8093817
    sikor83
    Poziom 14  
    On przez 5 minut działa prawidłowo wyłączy się obraz, ja wyłącze przyciskiem włącze ponownie i znowu około 5 minut działa poprawnie. Nie rozumiem jaka informacja jest niedokładna proszę o podpowiedź co dokładnie zrobić gdzie szukać przyczyny tego wyłączania.
  • Pomocny post
    #6 8094691
    unimar
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    Wymontuj inwerter, oczyść bardzo dokładnie pola masy na płycie inwertera i miejsce styku obudowy matrycy. Mocno dokręć śruby mocujące inwerter. Sprawdzałem - pomaga w większości przypadków.
  • #7 8101726
    marekdm13
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Unimar masz zupełną rację, właśnie przed chwilą miałem taki przypadek z Sharpem LC-32GA8E. Wystarczyło dokładnie wyczyścić połączenie masy inwertera z metalową ramą (znikało podświetlenie matrycy).
  • #8 8102324
    unimar
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    Taki problem dotyczy całej serii GA8: GA8E, GD8E, BV8E, BT8E, SA1E, SV1E, SD1E, ST1E
  • REKLAMA
  • #9 8121727
    sikor83
    Poziom 14  
    Witam wyczyściłem wszystkie połączenia dokręciłem śrubki i telewizor działa poprawnie. Dziękuję wszystkim.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z telewizorem Sharp Aquos LC-32GA8E, polegający na znikaniu obrazu podczas pracy, podczas gdy dźwięk pozostaje. Po wymianie kondensatorów w zasilaniu i przetwornicy oraz próbach resetowania w trybie serwisowym, problem nie został rozwiązany. Użytkownicy forum zasugerowali, aby wyczyścić połączenia masy inwertera oraz mocno dokręcić śruby mocujące inwerter. Po zastosowaniu tych wskazówek, użytkownik potwierdził, że telewizor działa poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA