logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Willem nie odczytuje poprawnie EEPROM 93C46 przy rozkodowywaniu radia Ford 2004

andmak 24 Sie 2004 09:52 1830 5
REKLAMA
  • #1 810770
    andmak
    Poziom 15  
    Ocena: 15
    Mam problem Willem nie chce prawidłowo odczytywać zawartości pamięci eeprom takich jak 93C46.Zauważyłem przy rozkodowywaniu radia Ford 2004.Ale co dziwne dobrze ich programuje bo po załadowaniu wsadu do pamięci radio działało poprawnie.Z innymi pamięciami minn eprom jest wszystko ok.Da się z tym żyć ale nie będę ukrywał jest to troche uciążliwe.Po zaprogramowaniu mam komunikat ok i przy weryfikacji również ok a zawartość przy odczycie diametralnie różna.Jak włączę sprawdzenie czystości układu komunikat nie moge sprawdzic czy jakoś tak. Dzięki za wszelkie podpowiedzi
  • REKLAMA
  • #2 811008
    xwaldek1
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    Witam

tak to juz jest , ze na stanowisku warsztatowym powinno być kilka programatorów.Z doświadczenia wiem , ze 9346 ida najlepiej na najprostszych progach.

Powodzenia
    pozdrawiam.
    Waldek
  • REKLAMA
  • #3 811219
    andmak
    Poziom 15  
    Tak też myśle i ja. Zbyt wiele oferuje Willem za małe pieniądze żeby to mogło być od początku do końca prawdziwe.
  • REKLAMA
  • #4 811282
    xwaldek1
    Poziom 20  
    Ocena: 41
    ..... co nie znaczy , ze Willem jest bee , bo tak nie jest . Zrób sobie lub kup (np.allegro) taki oto programator i zasadniczo będziesz miał komplet na stole jeśli dotyczy sie programatorów.

Pozdrawiam.
  • #5 811392
    andmak
    Poziom 15  
    Oczywiście że nie jest bee i tak załatwia mi bardzo dużo spraw.W sumie on mi programuje te eepromy więc da się mi z nim żyć.
  • #6 827596
    Sidorek
    Poziom 19  
    Ocena: 46
    no wlasnie zauwazylem ze willem czyta i programuje bezproblemowo 93C56 ale ....... wsad ma obrocone bajty ....

jest jakies ustawienie w willemie niwelujace ten przypadek ???

Pozdrawiam
REKLAMA