logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lodówka Ariston MBA 4042C - migający wyświetlacz, brak reakcji, agregat nie działa

karolakpiotr 24 Maj 2010 19:16 4403 3
REKLAMA
  • #1 8113186
    karolakpiotr
    Poziom 9  
    Ocena: 23
    Mam problem z lodówką ariston MBA 4042C. Po włączeniu do prądu praktycznie nie daje znaku życia tzn. mrygają na wyświetlaczu na zmianę różne pozycje. Czasami są to 2 na zmianę, czasami różne po kolei. Nie reaguje na żadne przyciski, światło się świeci w środku, agregat nie startuje.
    Bardzo proszę o pomoc w diagnozie, czy to moduł strzelił, czy może coś w wyświetlaczu? i czy istnieje szansa na naprawę?
    W załączeniu foto elektroniki/
    pozdrawiam
    Lodówka Ariston MBA 4042C - migający wyświetlacz, brak reakcji, agregat nie działa
  • REKLAMA
  • #2 8113767
    rychomuch
    Poziom 29  
    Ocena: 693
    Witam.
    Zmierz opór R30 i diodę obok oraz opór R50.
  • REKLAMA
  • #3 9552430
    PeCha
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Możliwe też, że ten cały kabelek, który wychodzi z modułu jest gdzieś w środku przerwany. Ja właśnie kilka dni temu go wymieniłem. Od otwierania przerwał się żółty i przy otwieraniu drzwiczek wyświetlacz się wyłączał całkowicie, czasem po zamknięcie włączał się normalnie, a czasem trzeba było wcisnąć ON/OFF, czasem też podświetlały się różne elementy wyświetlacza, tworząc kolorowe, że tak powiem, esy floresy..
  • #4 9554044
    mirofalcon
    Poziom 25  
    Ocena: 360
    Wymień zaznaczone kondensatory
REKLAMA