logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niedziałający mikrofon - nieaktywna zakladka w ustawieniach

kapooo 26 Maj 2010 09:06 1921 3
REKLAMA
  • #1 8118397
    kapooo
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam problem z mikrofonem i to nie pierwszy raz... zrobiłem formata zainstalowałem wszystkie sterowniki, mikrofon był podłączony cały czas lecz gdy chcę coś nagrać (np w rejestratorze dźwięku) to nic nie nagrywa głosu, w głośności głównej wybrałem na Realtek HD Audio Input, lecz w zakładka z głośnością mikrofonu jest zablokowana. W menadżerze Realtek Wejście/Wyjście audio wykrywa mi, że mikrofon jest podłączony, wcześniej też miałem takie problemy ale jakoś radziłem - teraz w ogóle. Pomocy trzeba mi szybko to, dodaję screeny:

• REKLAMA
  • #2 8118911
    ufo000000
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Jaką masz płytę główną? Jeśli masz taką gdzie są trzy wyjścia (głośniki, wejście liniowe, mikrofon) to często jest opcja ustawienia dwóch wyjść (wejście liniowe i mikrofon) jako gniazda na głośniki boczne, centralny (przy systemie głośników np 5.1). Chodzi o to żebyś pogrzebał w sterownikach od dźwiękówki (może Ci się zainstalowała jakaś aplikacja gdzie się to zmienia) aby dwa wyjścia pozostałe działały nie jako wyjścia dla dodatkowych głośników a właśnie jako gniazda dla mikrofonu.
  • REKLAMA
REKLAMA