logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Różnice między tranzystorem MOSFET a bipolarnym - krótki opis dla technika

krtvsky 28 Maj 2010 00:27 2051 4
REKLAMA
  • #1 8125543
    krtvsky
    Poziom 2  
    Witam wszystkich :)

Chciałbym Was prosić o pomoc, wielką pomoc :D

Mianowicie nauczyciel od energoelektryki kazał mi się nauczyć na ocenkę dostateczną na taki temat
    Cytat:
    Różnice pomiędzy elementami transformatora MOSFET, bipolarnego i tyrystora, czym się je steruje i czym sie charakteryzuje transformator mosfet i bipolarny

Bardzo bym prosil kogos obeznanego w temacie zeby to jakos krotko strescil jako ze ja sie na tym nie znam zbytnio (technik elektryk ^_^) a że bardzo potrzebuje tej dostatecznej na koniec to proszę Was o pomoc bo jak sam znajdę to jeszcze jakieś głupoty albo mało ważne rzeczy mu powiem i nie będzie zadowolony :/

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8125559
    LXT
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Skoro sam kazał Ci się nauczyć o różnicach w transformatorach tyrystor-bipolarny-MOSFET to myślę, że obojętne co mu nie powiesz to łyknie to jak gąsior.:D
  • REKLAMA
  • #3 8125563
    krtvsky
    Poziom 2  
    Właśnie że on byle czego nie łyka jak to ująłeś :P Moglibyście powiedzieć mniej więcej coś na ten temat ? Bo na googlach napewno znalazło by się coś a ja nie chce żadnych referatów na kilka kartek a4 bo i tak sie przecież tego nie nauczę... chciałbym coś w stylu "krótko, zwięźle i na temat"

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 8125592
    LXT
    Poziom 26  
    Ocena: 72
    Przeczytaj tu:

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany

na tróję powinno wystarczyć.:D
  • #5 8125618
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 529
    Regulamin - p.14 i p.16.Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA