Pytanie. Mieszkam w średniej wielkości mieście. Skąd mam wziąć suchy lód? Od razu mówię, ze metoda z octanem sodu to tzw Ciepły lód. A mi chodzi o zamarznięte CO2. Potrzebne mi to jest do generatora mgły. Chyba, że można mgłę zrobić jakoś inaczej.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamunitral napisał:Poza tym, dym z saletry jest pewnie szkodliwy i na pewno nieprzyjemny, przy czym ten z gliceryny jest niegroźny i nawet za bardzo nie śmierdzi.A tak przy okazji można też użyć dymu z 50% saletry i 50 %cukru. Ale nie polecam w domu.
Niko2000 napisał:Fakt, trochę syfi, zwłaszcza jeśli się stosuje takie patenty z żelazkiem a nie normalną wytwornicę. Szczególną uwagę polecam zwrócić na aparat, jeśli robi się jakieś zdjęcia w dymie, potem trudno go doczyścićSłyszałem, że gliceryna przylepia się do mebli i podłogi i potem wszystko jest śliskie.
c4r0 napisał:unitral napisał:Poza tym, dym z saletry jest pewnie szkodliwy i na pewno nieprzyjemny, przy czym ten z gliceryny jest niegroźny i nawet za bardzo nie śmierdzi.A tak przy okazji można też użyć dymu z 50% saletry i 50 %cukru. Ale nie polecam w domu.