logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć amplituner Pioneer A-221 do PC? Brak dźwięku przez RCA i mini jack

19Piotr88 29 Maj 2010 15:35 1605 8
REKLAMA
  • #1 8130330
    19Piotr88
    Poziom 10  
    Cześć jestem Piotrek witam wszystkich jest mi bardzo miło być zarejestrowanym tu ponieważ podoba mi się ta strona.Przejdę do mojego problemu mam stereo amplituner pionieer A-221 i nie wiem czym i jak podłączyć go pod komputer mam taki kabel z dwiema końcuwkami żółtą i czerwoną i mini jackiem po drugiej stronie podłanczam go pod input cd z tyłu pod białe wejście i czerwone i mini jackiem przez średniego jacka i nie działa nie słyszę dźwięku proszę o pomoc z góry dziękuje.Ale wiecie coś odkryłem przed chwilą podłączyłem pod przednie wejście dużego jacka i pod niego słuchawki i w słuchawkach jest dżwięk o co chodzi czyżby karta muzyczna w moim pc była zepsuta
  • REKLAMA
  • #2 8130916
    macko.79
    Poziom 16  
    Ocena: 40
    Na początek sprawdz czy przewód który posiadasz jest dobry.
    Następnie podłącz go pod wejście słuchawkowe w komputerze a te dwie końcówki żółtą i czerwoną (przypuszczam że chodzi ci o cinche) podłącz pod wejście cd w amplitunerze.
  • REKLAMA
  • #3 8131157
    19Piotr88
    Poziom 10  
    Właśnie tak zrobiłem i nie słychać muzyki nawet nie ma tego szelestu z głośników.Poza tym dzięki za odp.
    P.S Opowiem historię moich głośników Logitech X-230 kontrolka w nich nie świeci i nie grają razem z subwooferem ale gdy podłączy się do nich słuchawki to te słuchawki grają muzykę dziwne
  • REKLAMA
  • #4 8131187
    macko.79
    Poziom 16  
    A, ten przewód masz na pewno sprawny?
    Jeśli gniazdo słuchawkowe jest dobre, bo podłączając słuchawki normalnie wszystko słyszałeś i jeśli gniazdo wejściowe na cd też jest dobre to przyczyna musi tkwić tylko w przewodzie.
    Ja tak samo jak ty mam podłączoną wieże diory i wszystko jest ok:D
  • REKLAMA
  • #5 8131215
    19Piotr88
    Poziom 10  
    Ej wiesz co ja mam przewód cinch ale taki że ma na jednym końcu żółtą końcówkę i czerwoną a na drugim mini jack ale podłanczam go pod średniego żeby wszedł do pc czy kabel cinch musi mieć końcówkę czerwoną i białą czy to jakaś różnica ?żeby było tak jak wejście cd input białe i czerwone.

Dodano po 4 [minuty]:

Lub czy może trzeba uruchomić jakąś opcję w pc,mam viste i powiem że gdy podłanczam coś nowego czy telefon czy empetrójke to ściąga sterowniki automatycznie?
  • #6 8131264
    macko.79
    Poziom 16  
    W pc nie musisz nic uruchamiać. Przecież w każdej chwili możesz podłączyć słuchawki pod pc i słyszysz muzę, prawda? Sam kolor przewodów też jest nie ważny.
    Ważne jest to czy masz dobry przewód, a co ważniejsze czy wejście cd w twoim wzmacniaczu jest dobre albo podłącz pod wejście do magnetofonu albo jeśli jest to jakieś uniwersalne gniazdo wejściowe.
  • #7 8131431
    19Piotr88
    Poziom 10  
    Wiesz co podłączyłem teraz jeszcze raz pod in cd i słychać muzykę w głośniku ale cicho sprawdzałem czy w pc mam tak ustawione na youtube też ale nic wszystko jest ustawione na maks i nic,a jak daje na max w amplitunerze to głośnik charczy głośnik jest marki Tonsil Altus 110
  • #9 8131522
    19Piotr88
    Poziom 10  
    Wiesz poprawiłem jeden błąd podłączałem jeden głośnik do L i R zamiast jednym kablem do R a w amplitunerze na dodatek wyłanczałem głośnik A i to dlatego tak było głośnik gra,głośnik bo mam tylko jeden problem rozwiązany dzięki za pomoc.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z podłączeniem amplitunera Pioneer A-221 do komputera, używając kabla z końcówkami RCA (czerwony i żółty) oraz mini jack. Po podłączeniu nie słychać dźwięku, mimo że słuchawki działają poprawnie. Użytkownicy sugerują sprawdzenie przewodu oraz gniazd wejściowych w amplitunerze. Po kilku próbach, użytkownik odkrywa, że dźwięk jest cichy, a problem wynikał z błędnego podłączenia głośników oraz wyłączenia głośnika A w amplitunerze. Po poprawnym podłączeniu dźwięk jest słyszalny, ale wymaga dalszej regulacji głośności.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA