logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sterowniki do przejściówki USB-RS232 VID_067B&PID_2303 na Windows 7 32bit

byniom 05 Cze 2010 14:11 1488 2
  • #1 8157714
    byniom
    Poziom 10  
    Mam problem z przejściówką z usb na rs232 USB\VID_067B&PID_2303\6&3B795948&0&3 . Na innych komputerach działa a na moim z systemem win7 32bit niechce . Zainstal;owałem sterowniki ze strony profilic przy których podaja że są na mój system i nic z tego . We właściwościach podaje kod 10 które mówi że irządzenie działa nie prawidłowo i żeby zainstalowac sterownik . Jak zainstalowałem sterownik pod vistę to we właściwościach wszytsko pokazało ok ale za moment wywaliło mi bluecreen i musiałem je odinstalować. Macie może jakiś pomysł gdzie pobrać sterowniki pod mój system ?
  • #2 8221683
    mailo987
    Poziom 9  
    Ocena: 10
    Witam. W moim przypadku to samo się dzieje. Czy ktoś rozwiązał już ten problem z instalacją PROLIFIC w Windows 7 ?
  • #3 8318884
    jjw666
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Witam,
    Problem jest chyba bardziej złożony.
    Mam ten interfejs w kilku wykonaniach, z czego tak naprawdę tylko jedno instaluje się zawsze bez problemów (najstarszy model jaki posiadam). 1 czasem działa a czasem nie - i chyba tylko Bóg jeden wie czemu, 2 pozostałe nie działają (problem z sterownikami, niezależnie od systemu).
    Pod Windows 7(64Bit) najstarszy interfejs działa, ale już na wersji (32bit), zauważyliśmy że pomimo poprawnej instalacji sterownika, wystepują przekłamania w transmisji danych pod Mod-Bus (i czemu tak jest próbuję się dowiedzieć).
    Dość istotna jest procedura instalacji, gdyż gdzieś kiedyś wyczytałem, że najlepiej jest najpierw zainstalować sterownik, restart systemu i dopiero wtedy fizycznie podłaczyć adapter.

Sterowniki do przejściówki USB-RS232 VID_067B&PID_2303 na Windows 7 32bit
REKLAMA