logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bizhub 250 - zacięcia w dupleksie i reset hasła serwisowego

Serwisanto 07 Cze 2010 22:16 2075 2
REKLAMA
  • #1 8166835
    Serwisanto
    Poziom 10  
    Witam wszystkich!

Mam problem związany z zacięciami w dupleksie w kserokopiarce jak w temacie.
    Bardzo ciężko jest mi określić gdzie następuje dokładnie zatrzymanie kartki ponieważ jak przyjeżdzamy do Klienta to maszyna pracuje bez zarzutu.

W związku z tym bardzo proszę znawców tych kserokopiarek o poradę czy mieliście już przypadki z zacięciami przy kserowaniu dwustronnym i gdzie najczęściej tkwiła przyczyna?

Jednocześnie bardzo proszę o info jak mogę skasować hasło serwisowe ponieważ nie można zalogować się do narzędzi serwisowych.

Panowie z góry dziękuję za podpowiedzi

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8169649
    machyl
    Poziom 22  
    Ocena: 33
    jeśli chodzi o hasło to nie można go tak po prostu zresetować (patrz odpowiedni rozdział w serwisówce) najlepiej by było gdyby poprzedni serwis przywrócił hasło domyślne, ponieważ urządzenie stanowi własność klienta więc blokowanie maszyny jest tak naprawdę niezgodne z prawem - to klient wybiera czy chce korzystać z tego czy innego serwisu i nie można mu tego prawa blokować poprzez hasło na kody serwisowe. Problem zacięć w tym przypadku można zweryfikować przeglądając licznik zacięć no ale trzeba się zalogować do trybu serwisowego
  • #3 8169952
    Boracz
    Poziom 19  
    Ocena: 19
    Mam rozumieć że wpadasz do klienta puszczasz ryzę czy dwie w dupleksie i kopiarka nie zacina a klient zgłasza że jednak zacina ( tak wynika z twojego opisu )? Jeżeli tak jest to widać cie klient w konia robi albo to jest nie problem maszyny a a obsługi:D. Skasuj go raz za nieuzasadnione wezwanie to mu się przestanie papier zacinać:D.

Dziwię się że podejmujesz się serwisu maszyny, skoro nie masz dostępu do trybu serwisowego.

Poproś ewentualnie klienta żeby zostawił papier w zacięty w maszynie albo poproś go żeby sam sobie w twojej obecności podrukował i pokazał ci jak zacina. Może się okazać że nie zacina się w dupleksie tylko w innym miejscu a kartka w dupleksie między innymi zostaje. I najważniejsze biuro czy poligrafia?
REKLAMA