logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

FS Esprimo Mobile v5505 - Cichy dźwięk na karcie Conexant Cx20549, jak zwiększyć?

konrad2306 08 Cze 2010 21:34 2476 5
REKLAMA
  • #1 8170165
    konrad2306
    Poziom 2  
    Posiadam FS Esprimo Mobile v5505 ma on kartę dźwiękową Conexant Cx20549
    Problem w tym że głos jest ale dosyć cichy.. podłączyłem do laptopa wieże i wydawało mi się ze jest cicho wiec podłączyłem wieże do stacjonarnego kompa i dźwięk był o dwa razy głośniejszy, to samo ze słuchawkami jak podłączę do stacjonarnego jest głośno a na laptopie dwa razy ciszej (laptop ma głos na klawiaturze na maxa i w systemie a dokładniej "regulacja głośności" też jest na maxa) wie ktoś może w czym problem ?? czy te karty dźwiękowe są do kitu ?
  • REKLAMA
  • #2 9226650
    256rambus
    Poziom 2  
    Karta dźwiękowa Conexant HD Audio output

Witam, Mam takiego samego laptopa, zapewne ta sama karte dzwiekowa, i ten sam problem, z czego bym nie korzystal dzwiek jest cichutko, slychac, ale nie ma rewelacji, czy ktos moze cos podpowiedziec? koledze nikt nie odpisal, moze teraz ktos zauwazy ten temat [odswierzam]

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 9226714
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Jaki system operacyjny?
  • REKLAMA
  • #4 9227322
    256rambus
    Poziom 2  
    Windows Xp Home Edition
  • REKLAMA
  • #5 9285503
    kamilw03
    Poziom 2  
    Kolego powiem ci że mam takiego samego laptopa tylko z vistą. Jak podpinam Pc do wieży z starą zintegrowaną kartą to głośność ustawiam w granicach 10 i to mi wystarcza jest głośno. A jak podepne laptopa to głośność musze ustawić w granicach 20 . Wydaje mi się że mają one słabe karty dźwiękowe. Sam szukam jakiegoś rozwiązania. Co myslicie o zewnętrznej karcie dźwiękowej ? Zastanawiam się tylko czy na usb nie będą muliły kompa?
  • #6 9315176
    256rambus
    Poziom 2  
    Wiesz, ja poprostu sie poddaje, zyje z ta cicha karta, nikt nie jest w stanie nam pomoc, a w dodatkowy sprzet nie chce inwestowac. To Firmowy laptop :P
REKLAMA