logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MAZDA 626 1998r 2.0 td brak mocy, błąd czujnik doładowania

mercedes0 11 Cze 2010 18:16 1922 6
REKLAMA
  • #1 8179536
    mercedes0
    Poziom 2  
    Witam jestem tu nowy, mam pytanie - kupiłem MAZDE 626 1998r 2.0 td, silnik pali na dotyk, pięknie pracuje nie kopci nic, ale brak mocy niechce w ogóle przyspieszać, pod kompem niby ma błąd ,,czujnik doładowania czy czujnik cisnienia doładowania", kolega podmienił z innej czujnik i dalej brak mocy, czy ktoś mi moze podpowiedziec co jest popsute. Dziękuje pozdr
  • REKLAMA
  • #2 8179718
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1532
    Popraw pisownię, p. 8.2, inaczej post trafi do kosza,
    sprawdź czy turbina ładuje.
  • REKLAMA
  • #3 8179834
    mercedes0
    Poziom 2  
    jeżeli turbina ładuje to co moze jeszcze innego pozdr
  • REKLAMA
  • #4 8179888
    manta
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1532
    Ładuje.... a ile? (i przy jakich obrotach).
  • REKLAMA
  • #5 8180027
    mercedes0
    Poziom 2  
    mechanik mówił że ładuje ale ile i przy jakich obrotach tego niewiem ,tylko czy niepowinno być tak że jak turbina jest uszkodzona to pali olej ,kopci ,dymi z rury wydechowej ,wydaje mi sie że takie objawy są popsutej turbiny ,w moim aucie nic nie dymi ,dziwne albo sie myle no tak sobie tylko głośno myśle pozdr
  • #6 8180042
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #7 8180328
    mercedes0
    Poziom 2  
    jeżeli turbina np, ładuje lub nie to z kąd jest ten błąd czujnik doładowania ,świecą się trzy kontrolki abs-air bag-świece żarowe

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem mocy w MAZDA 626 z 1998 roku, model 2.0 td. Silnik pracuje prawidłowo, nie kopci, ale nie przyspiesza. Zdiagnozowano błąd związany z czujnikiem doładowania. Po wymianie czujnika problem nie ustąpił. Użytkownik zastanawia się nad innymi przyczynami, w tym nad działaniem turbiny, która według mechanika ładowała, ale nie wiadomo w jakim zakresie. Pojawiają się również pytania o kontrolki ABS, poduszki powietrznej i świec żarowych, które się świecą.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA