logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mazda 626 2.0 Diesel 2000 - dławienie, gaśnięcie, problem z odpalaniem

giddy 04 Lut 2012 14:45 3202 8
REKLAMA
  • #1 10493848
    giddy
    Poziom 2  
    Witam!
    Mazda 626 2,0 diesel 2000 rok
    Od tygodnia auto się dławi czasem gaśnie maksymalnie osiąga 2k obrotów i więcej nie idzie. Raz wszystko jest ok raz nie chce chodzić.
    Dodatkowo problem z odpalaniem trzeba kręcić z 10s
    Wymieniłem filtr paliwa ale dalej jest problem
    Zlałem z polowe zbiornika paliwa i wlałem verwe 98 oktanow ale dalej jest problem
    Dzieki za pomysły i uwagi bo już nie wiem gdzie szukać
  • REKLAMA
  • #2 10493908
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #3 10494005
    arturjakis
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    "Zlałem z polowe zbiornika paliwa i wlałem verwe 98 oktanow ale dalej jest problem"
    Verva 98 to benzyna, chyba nie nalałeś benzyny do diesla?
    Chyba chodziło ci o Verve ON.

Może faktycznie mrozy dają się we znaki.
    Samochód stoi pod chmurką?
  • REKLAMA
  • #4 10494028
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 10494141
    giddy
    Poziom 2  
    ;) wlałem diesla
    Samochód pod chmurka stoi. Płyn zimowy do diesla wleje dzisiaj.
    Jedne co mnie niepokoi to czy może to być turbina ?
  • REKLAMA
  • #6 10494345
    arturjakis
    Poziom 17  
    Ocena: 17
    Nie wiem czy w maździe 626 sterowanie odbywa się podciśnieniem tak jak w 6 ale jeśli tak to posprawdzał bym wszelkie przewody i trójniki może tu być problem. Szwagrowi w 6 spadł przewód i objaw z turbina był podobny. Z resztą u siebie w vectrze przerabiałem to samo i też nieszczelność w podciśnieniu.
  • #7 10499855
    giddy
    Poziom 2  
    Dziś przy otwieraniu baku było duże podciśnienie, po odkręceniu korka było słychać syk. Czy problem z odpowietrzeniem baku może generować moje problemy?
  • #8 10502142
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #9 10502849
    brzozowski886
    Poziom 12  
    Ocena: 42
    Kolego a dobrze odpowietrzyłeś układ zasilania paliwem po wymianie filtra paliwa??
    Bo z tego co sam przechodzę z japońcem (mam galanta w dieslu) to trzeba go naprawdę porządnie odpowietrzyć po wymianie filtra paliwa lub po zabraknięciu paliwa.

Tam masz turbinę czy sprężarkę??

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problemy z Mazdą 626 2.0 Diesel z 2000 roku, które objawiają się dławieniem, gaśnięciem silnika oraz trudnościami z odpalaniem. Po wymianie filtra paliwa i dodaniu paliwa o wyższej oktanowej, problemy nadal występują. Użytkownicy sugerują sprawdzenie układu podciśnienia, odpowietrzenia baku oraz stanu świec żarowych. Zauważono również, że duże podciśnienie w baku może wskazywać na zator w odpowietrzeniu. Dodatkowo, użytkownik rozważa możliwość problemu z turbiną.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA