Witam, mam problem z Accessem. Chcę stworzyć małą bazę składającą się z dwóch tabel w relacji jeden do wielu. Jedna z tabel zawiera dane pracowników, w drugiej natomiast są zadania jakie każdy z nich wykonywał. Generalnie każdemu pracownikowi możemy przypisać kilka zadań, które będą unikalne dla danego pracownika.
Oto ta baza: Link
Chciałbym stworzyć formularz w którym można wyszukać rekord z pierwszej tabeli, oraz by powiązane z nim rekordy drugiej tabeli pokazały się poniżej gotowe do edycji. Pierwsza tabela to tylko lista pracowników i nie chciał bym, żeby ją można było edytować z poziomu formularza. Chciałbym aby dało się wyszukiwać po każdej danej (nie wiem tylko co jeśli dane się powtarzają - może jakieś filtrowanie, żeby można było przewinąć listę do interesującej nas osoby).
Może ktoś robił coś w tym stylu i może podpowie jakieś lepsze rozwiązanie.
ja myślałem o czymś takim:
Wcześniej nie miałem styczności z accesem, a czas nagli. Musze to zrobić jak najszybciej bo bez tego przeciąga mi się praca.
Z góry dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam
Oto ta baza: Link
Chciałbym stworzyć formularz w którym można wyszukać rekord z pierwszej tabeli, oraz by powiązane z nim rekordy drugiej tabeli pokazały się poniżej gotowe do edycji. Pierwsza tabela to tylko lista pracowników i nie chciał bym, żeby ją można było edytować z poziomu formularza. Chciałbym aby dało się wyszukiwać po każdej danej (nie wiem tylko co jeśli dane się powtarzają - może jakieś filtrowanie, żeby można było przewinąć listę do interesującej nas osoby).
Może ktoś robił coś w tym stylu i może podpowie jakieś lepsze rozwiązanie.
ja myślałem o czymś takim:
Wcześniej nie miałem styczności z accesem, a czas nagli. Musze to zrobić jak najszybciej bo bez tego przeciąga mi się praca.
Z góry dziękuję za wskazówki. Pozdrawiam