logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chrysler Voyager 2.5 TD 96r - Wymiana uszczelki nie pomogła, nadal wypluwa wodę

labi1993 17 Cze 2010 23:16 10181 8
REKLAMA
  • #1 8201795
    labi1993
    Poziom 10  
    Ocena: 8
    Witam posiadam Chryslera voyagera 2.5 Td z 96r.W ostatnim temacie pisałem o tym że wypluwa wodę i się grzeję.Jeden z użytkowników odpisał że jest to głowica.Otóż sprawdziłem głowicę i oczywiście wymieniłem uszczelkę oraz splanowałem głowicę.I po złożeniu wszystkiego nadal to samo !.Dodam że śruby też są nowe.Ten objaw pojawił się zaraz po uruchomieniu silnika,następnie po jakimś czasie wzrastała temperatura.Proszę o pomoc bo już nie mam siły na to auto ! pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 8204544
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 8204615
    labi1993
    Poziom 10  
    Po prostu ubywa wody w zbiorniczku cały czas "bombluje".W rurę wydechową nie patrzałem.Jestem pewien że wszystko zrobiłem prawidłowo jeszcze dzisiaj jak i wczoraj sprawdzałem wszystkie węże itd.Cały czas ubywało wody w układzie chłodzenia po usunięciu błędów w komputerze,wymiany przepływomierza,zaczęła się załączać turbina której wcześniej nie było słychać autko zyskało na mocy lecz z czasem zaczęło właśnie ubywać płynu.W tedy doradzono mi żebym sprawdził głowicę,no to sprawdziłem.Żadnych rys na głowicach i pęknięć widocznych.Własnymi sposobami sprawdzałem ciśnieniowo głowicę i nic.Ani "bombla" z układu.Na czym polega niesprawność dolotów powietrza ?.Co może być nie sprawne w układzie paliwowym ?.I jak sprawdzić czy radiatory są zapchane.Jestem mechanikiem amatorem więc proszę o pomoc
  • REKLAMA
  • #4 8205501
    stavanger
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Sprawdz czy układ chłodzenia nie jest zapowietrzony.....od tego zacznij, sprawdz też pompę paliwa i termostat....powodzenia
  • Pomocny post
    #5 8205629
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 8206371
    labi1993
    Poziom 10  
    Dziękuję za pomoc jadę właśnie wszystko posprawdzać proszę o niezamykanie tematu .pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #7 8207136
    wopor
    Poziom 32  
    Ocena: 704
    witam, typowy objaw pekniecia głowicy, do momentu rozgrzania sie silnika niby jest ok, dopiero pod wpływem temp i cisnienia w układzie chłodzenia ujawnia sie to pekniecie , i skutkuje takimi objawami , pozostaje jedynie wymiana głowicy, mnie jeszcze nieudało sie uratowac głowicy w dieslu a daje spawac alu do zakładów lotniczych,powodzenia
  • #8 9045540
    mszydlik1983
    Poziom 2  
    Ocena: 3
    witam.ja mialem podobne objawy i u mnie to byla chlodnica zakamieniona,po wymianie na nowa wszystko jest ok.(tez wyplowal wode wczesniej i grzal sie)
  • #9 13740541
    kiciak2511
    Poziom 1  
    Ocena: 6
    witam jak sprawdzic czy dziala czujnik

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiadający Chryslera Voyagera 2.5 TD z 1996 roku zgłasza problem z wypluwaniem wody i przegrzewaniem się silnika, mimo wymiany uszczelki głowicy i sprawdzenia jej stanu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują różne możliwe przyczyny, takie jak zapowietrzenie układu chłodzenia, niesprawność pompy paliwa, zablokowany termostat, czy zanieczyszczone radiatory. Wskazują również na możliwość pęknięcia głowicy, które może ujawniać się pod wpływem temperatury i ciśnienia. Użytkownik potwierdza, że ubywa płynu chłodzącego, a także sprawdzał wszystkie węże i ciśnienie w głowicy. W końcu, jeden z uczestników podzielił się doświadczeniem, że podobne objawy były spowodowane zakamienioną chłodnicą, co po wymianie rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA