logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Profil w którym jeżdżą wózki bramy przesuwnej.

mariuszmariusz1979 20 Cze 2010 14:26 6309 6
REKLAMA
  • #1 8209982
    mariuszmariusz1979
    Poziom 2  
    Witam. Mam pytanie: czy profil w którym jeżdżą rolki bramy przesuwnej można kupić gotowy tzn z rozcięciem? Czy należy kupić profil zamknięty i go przeciąć? Jeżeli tak, jaką wielkość ma to rozcięcie, ile powinno być luzu do wózka? Z góry dziękuje.
  • REKLAMA
  • #2 8210255
    lubik00
    Poziom 15  
    Ocena: 11
    profile są gotowe na każdym porządnym składzie stali powinni mieć takie profile
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 8210487
    mariuszmariusz1979
    Poziom 2  
    dziekuje za pomoc, swiatlo bramy 4 m 2 przeciwwaga srodek sztachety i pare metalowych ozdobnych motywow (2-3) ile taka brama moze wazyc? jaki profil na szyne wybrac?
  • REKLAMA
  • #5 8211142
    cirrostrato
    Poziom 38  
    Ocena: 950
    Najłatwiej iść do sąsiada, obejrzeć, pomierzyć, wykonać taką samą bramę...
  • #6 8211179
    mariuszmariusz1979
    Poziom 2  
    Tak byłoby najlepiej, tyle że sąsiedzi nie są na tyle życzliwi. :)
  • #7 8292986
    dormika
    Poziom 13  
    Ocena: 13
    Najbardziej dostępne na rynku są profile 70 i 80 mm i do tego trzeba zastosować odpowiednie wózki. Ja bym radził jednak zlecić fachowcom. Widziałem wiele bram robionych przez pseudofachmanów gdzie montujesz do niej napęd, a ten nie da rady jej ruszyć.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono kwestię zakupu profilu do bramy przesuwnej, w którym jeżdżą rolki. Użytkownicy wskazali, że gotowe profile są dostępne w składach stali, a także zasugerowali użycie ceownika półzamkniętego. W odpowiedzi na pytania dotyczące wymiarów, podano, że najczęściej spotykane profile mają szerokość 70 i 80 mm, a ich dobór powinien być dostosowany do odpowiednich wózków. Zasugerowano również, aby zlecić wykonanie bramy fachowcom, aby uniknąć problemów z montażem napędu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA