logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

SHARP-SF2216 i trzy kreski (minusiki) na wyświetlaczu.

mysiak 21 Cze 2010 12:58 1485 3
REKLAMA
  • #1 8213337
    mysiak
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam.

Dostałem do naprawy kserokopiarkę, która oprócz tego że nie reaguje na nic pokazuje tylko trzy kreski na wyświetlaczu i na tym koniec. Można wejść w tryb serwisowy i tam nawet działa wszystko prawidłowo. Po wyjściu z trybu serwisowego uruchamia się ponownie i na wyświetlaczu znów widać - - - . Zauważyłem, że po wysunięciu finiszera wyświetlacz pokazuje CH i też nic się nie dzieje. Proszę o pomoc bo w serwisówce tez nie ma nic na ten temat i na żadnym forum. Serdecznie pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 8213959
    Stasio84
    Poziom 16  
    Ocena: 23
    Witaj,
    Najprawdopodobniej masz kolego ustawione konto użytkownika z hasłem. Kopiarka czeka na wprowadzenie trzy-cyfrowego kodu. Spróbuj kilku kombinacji, ewentualnie zajrzyj do instrukcji użytkownika i tam znajdziesz jak posługiwać się kontami.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 8214723
    robwik
    Poziom 25  
    Ocena: 143
    "---" kopiarka ma ustawione konta dostępu, CH - masz coś otwarte.
    Likwidacja kont :
    Naciśnij i przytrzymaj klawisz wyboru szuflady przez 5 sekund , aż zapalą się wszystkie wskaźniki następnie z klawiatury dajesz 10 START powinna pojawić się jedynka zmień na 0 i Start.
    Tutaj masz instrukcje obsłubi
    http://esupport.sharp.pl/html/om/index.php?St...tOrder=DESC&OrderBy=Title&SearchString=sf2216
  • #4 8217073
    mysiak
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Dziękuję kolego robwik. Poszło bezproblemowo. Sam bym na to nie wpadł ale jak mówią pierwsze koty za płoty. To moja pierwsza kserokopiarka a od czegoś trzeba zacząć.

Teraz muszę zabrać się za naprawę zakleszczania papieru. Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje lub materiały to chętnie się zapoznam. Serdecznie dziękuję kolegom, pozdrawiam i przesyłam punkciki ;)
REKLAMA