logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beko csa24002 – sprężarka pracuje bez przerwy, drzwi zamrażarki ciepłe

renata318 23 Cze 2010 12:21 3148 6
REKLAMA
  • #1 8221765
    renata318
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Mam pytanie, które już na pewno się tu pojawiało a mianowicie chodzi o chłodziarko zamrażalkę Beko csa24002. Od kilku dni się nie wyłącza ciągle mrozi. Drzwi od zamrażalki są cieple. I co z nią może być nie tak?
  • REKLAMA
  • #2 8221898
    henrykgr1
    Poziom 20  
    Ocena: 118
    Witam.Może być uszkodzony termostat, lub za niska temperatura w lodówce.
  • REKLAMA
  • #3 8222051
    renata318
    Poziom 2  
    myślę ze temperatura jest ok ani się nie namarza ani nie skrapla, właśnie z niej wszystko wyjęłam, umyłam włączyłam i czekam, ale jeszcze kiedyś przeważnie jak było ciepło to wylatywała dołem woda teraz tego nie zauważalnym

Dodano po 1 [godziny] 19 [minuty]:

po załączeniu jeszcze się nie wyłączyła teraz mam takie pytanie czy ja naprawiać czy zainwestować w nowa, nie znam firmy BEKO i nie wiem jaka jest gwarancja ze po kilku miesiącach znowu jej coś nie odwali
  • REKLAMA
  • #4 8224706
    henrykgr1
    Poziom 20  
    Ocena: 118
    Prosze zmierzyć temperature w lodówce, powinno być od 0-6 st C, jeśli jest znacznie wyżej, jest nieszczelność w układzie, jeśli ok, tylko termostat- do zrobienia.
  • REKLAMA
  • #5 8238235
    renata318
    Poziom 2  
    Przyszedł pan, który jak sam się określił naprawia sprzęty kuchenne otworzył lodówkę i stwierdził, że jest tylko połowa czynnika chłodniczego. Czy to jest możliwe i czy ten pan był wiarygodny? Za naprawę śpiewa 500 zł. Mam mu wierzyć, czy pogonić?
  • #6 8242376
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3371
    Bardzo przesadził - napełnienie czynnikiem chłodniczym poniżej 200 zł.
  • #7 8242506
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1714
    zhudomel napisał:
    Bardzo przesadził - napełnienie czynnikiem chłodniczym poniżej 300 zł.

Nie pisz bzdur.
    Samo napełnienie nic nie da.
    Człowiek wycenił pewnie konkretną robotę wraz z parownikiem czyli OK.
    PS.Napełniaczy to ja bym gonił do ..............

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z chłodziarko-zamrażarką Beko csa24002, która nie wyłącza się, a zamrażarka mrozi nadmiernie, co skutkuje ciepłymi drzwiami. W odpowiedziach sugerowane są możliwe przyczyny, takie jak uszkodzony termostat lub nieszczelność w układzie chłodniczym. Użytkownik zastanawia się nad naprawą lub zakupem nowego urządzenia, a także pyta o wiarygodność serwisanta, który stwierdził niedobór czynnika chłodniczego i wycenił naprawę na 500 zł. Inni uczestnicy dyskusji wskazują, że napełnienie czynnikiem chłodniczym powinno kosztować mniej niż 200 zł, a sama naprawa może wymagać więcej pracy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA