logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Głośniki Blaupunkt - opinie, dystrybucja, które modele warto kupić?

Anlos 26 Cze 2010 14:44 1654 3
REKLAMA
  • #1 8233883
    Anlos
    Poziom 9  
    Witam. Mam parę pytań. Otóż moi rodzice założyli sklep z częściami elektronicznymi, przy czym w rozmowie z panią który podobny sklep prowadziła, dowiedzieli się iż dużym zbytem cieszyły się głośniki i kolumny firmy Blaupunkt™. Może ktoś opowie coś na temat tychże urządzeń, wie gdzie jest ich dystrybucja , jakie najlepiej kupować. Za porady, opinie i wskazówki dziękuję.
    Pozdrawiam, Anlos
  • REKLAMA
  • #2 8234046
    wisnia_lwa
    Poziom 28  
    Ocena: 64
    Ja mogę się wypowiedzieć na temat dwóch produktów, z którymi miałem doczynienia.
    Pierwszy, to głośniki samochodowe "komponentowe", czyli osobno tweeter, osobno midbas, to było chyba coś podobnego do GTC 662, czyli jakaś najniższa seria. Brzmienie totalne dno, zero efektywności, zero basu, tweeter ostry w brzmieniu, mało detaliczny. Oryginalny zestaw z Golfa II grał lepiej. Głośniki same w sobie dobrze wykonane.

Drugi, to blaupunkt GTT 1200 (subwoofer)- może to i ładne, przyciąga znaczkiem i renomą firmy (dawną), ale typowa china- podpięliśmy pod porządny wzmacniacz pioneera w aucie, jak za 150 zł łomot konkretny. Ale tylko łomot i nic więcej, dla mnie Alphard LW800 grał ciekawiej.

Jednak pod względem sprzedawalności dużo osób pewnie się na to "napali", ponieważ tak jak mówie- każdy zna blaupunkta, nie każdy wie, że teraz te niektóre modele, to dno, o czym świadczy ich niska (bardzo niska) cena jak na taką "markę" :)
  • REKLAMA
  • #3 8236718
    wolek14
    Poziom 31  
    Ocena: 81
    Potwierdzam, Blaupunkt = przereklamowana firma ciesząca się powodzeniem u wyznawców "zimnego łokcia" itd. Miałem doczynienia z dwoma subwooferami, głośnik 12', walec BR bardzo nisko zestrojony, układ magnetyczny jak w głośnikach odpustowych. Po podpięciu do wzmacniacza z tej samej firmy jeden wielki huk, ni to zejścia, ni dynamiki itd. Po 10min grania bez przesteru oczywiście, cewka się rozsypała. Nie przyjęto na gwarancję, bo ktoś doszukał się "obrobionych śrubek", choć nikt w niej nie grzebał. Drugi egzemplarz gra dotąd u kolegi w aucie skutecznie przyprawiając wszystkich w środku o ból głowy... Nie polecam.
  • #4 8237995
    Anlos
    Poziom 9  
    Mhm... czyli raczej panowie odradzają? przekażę te dwie opinie moim rodzicom, ale czekam na dalsze sugestie.
REKLAMA