Zgadza się. I ten "patent" jest na schemaciku 22.2. To korekcja skorości łucza

. Na obudowie z tyłu - fakt: 22.1. Kineskop Samsunga i dodany drugi dynamiczny fokus na trafopowielaczu. Te cewki wyżej wspomniane grzeja się, ale nie strasznie. Problem zawsze tkwił jak wspomniał
mirex w modulatorze. Napiecie na tranz. korekcji będzie też zawsze. To nie 11ak19 na przykład

. Cyfrówka wzbogacona o pewne bajery, koncówka i owszem 06. Na wyjściu EWdrw z mądrego modułu zawsze są impulsy korekcji- jeśli ich brak to - wiadomo co robić - szukać ich oscyloskopem

.
mirex Serwisówki na pewno nie znajdę. Ja już mam dość tego wszystkiego

.
Piszę o uszkodzeniu z tematu z pamięci bo swego czasu "ćwiczyłem" parę sztuk tych "plaskatych" Grundigów i mojego też m.in. Wtedy też gdzieś tam dorwałem rozpiskę tej korekcji - ale to było parę ładnych lat temu.
Modulatora dioda zespolona nie jest droga. Warto podstawić. Zdarzały się zimne lutowania na tej diodzie zwłaszcza po stronie masy, mikropęknięcia płyty w okolicy korekcji, mikropęknięcia ścieżek na złaczu cyfrówki i brak dlatego wysterowania t506. I tak to chassis pomimo swych rozmiarów jest bardzo wdzięczne do naprawy. Zamiast ostro wyżyłowanego Hot-a fjaf, zawsze podstawiałem na dzień dobry jakiegoś 2N. Nie pomne jakiego i miałem święty spokój na długie miesiące.