logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aircrack-ng 0.9.1 zamyka się po wyborze kanału - co robić?

Piotrus8511 05 Lip 2010 00:24 2648 7
REKLAMA
  • #1 8261425
    Piotrus8511
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Witam otóż mój problem polega na tym że mam internet router NETGAR zabezpieczyłem wep 64 bit klucz oczywiście znam i dla własnej wiedzy postanowiłem przetestować przechwycenie klucza w mojej sieci używając aircrack-ng-0.9.1 uzbierałem IVS pozostawiając włączony komp stacjonarny który był połączony z routerem a mój laptop zbierał przez noc IVS . uzbierałem 351086 ivs i problem polega na tym że jak uruchomię aircrack -ng pojawi sie okno doss i jest pytanie który kanał wybrać czyli wybieram 1 i problem w tym ze okno dos się automatycznie zamknie. jeśli ktoś wie dlaczego lub miał taką sytuacje proszę o pomoc .Z góry piszę że testuję to na mojej prywatnej sieci nie interesuje mnie włamanie do obcych sieci ponieważ mam mocny internet i nie drogi z którego pisze .
  • REKLAMA
  • #2 8261499
    KSRhaziel
    Poziom 36  
    Ocena: 275
    Nie ma czegoś takiego jak 'okno dos'.
  • REKLAMA
  • #3 8261702
    Piotrus8511
    Poziom 9  
    Ocena: 6
    Chodzi mi o te czarne okno co sie otwiera aircrack-ng jest w pytanie który wybrać kanał i wybieram 1 i te czarne okno po sekundzie lub po dwóch sie zamknie i nie wiem dlaczego może coś potrzebne jest jakiś program ?
  • REKLAMA
  • #4 8277865
    JOJOSS
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    jest 13 kanałów . Wybierz 0 czyli wszystkie kanały!
    jak się poduczysz to będziesz sobie wybierał
  • REKLAMA
  • #5 8277933
    Jarosx9
    Poziom 35  
    Ocena: 401
    Jak rozumiem to chodzi o windowsa podstawy podstaw?
    Uruchom może po prostu na stałe wiersz poleceń (cmd.exe) i w nim działaj, wtedy nic się nie zamknie, a zamyka się pewnie dlatego że program kończy działanie.

PS. Na przyszłość jeśli jest taka możliwość to zalecam użyć aireplay żeby co nieco wstrzyknąć i nie czekać całą noc.
  • #6 8282712
    Avatat
    Poziom 26  
    Ocena: 39
    Wardriving na Windowsie? Moje gratulacje, jak Ci się uda to będziesz fajny :D
    Z takim czymś to tylko linux, BackTrack 4 łyka wszystkie najnowsze radia na USB, PCI i mPCI. Sam bawiłem się w stworzenie dystrybucji opartej na Xubuntu 10.04, niestety na neta nie wstawię bo to 700Mb danych, ale sprawuje się bardzo dobrze :)
  • #7 8282740
    Jarosx9
    Poziom 35  
    Ocena: 401
    Avatat napisał:
    Wardriving na Windowsie? Moje gratulacje, jak Ci się uda to będziesz fajny :D
    Z takim czymś to tylko linux, BackTrack 4 łyka wszystkie najnowsze radia na USB, PCI i mPCI. Sam bawiłem się w stworzenie dystrybucji opartej na Xubuntu 10.04, niestety na neta nie wstawię bo to 700Mb danych, ale sprawuje się bardzo dobrze :)

Zgadzam się co do linuksa - ale swoją drogą backtrack 4 to tylko stare kubuntu.
    Jeżeli autor posta polega w Windowsowym wierszu poleceń to nie ma o czym mówić z linuksem.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik ma problem z programem Aircrack-ng 0.9.1, który zamyka się po wyborze kanału podczas próby przechwycenia klucza WEP z routera NETGAR. Po zebraniu 351086 IVS, przy uruchomieniu Aircrack-ng i wyborze kanału 1, okno DOS automatycznie się zamyka. Użytkownicy sugerują, aby wybrać kanał 0, co oznacza wszystkie kanały, oraz uruchomić program w stałym wierszu poleceń (cmd.exe) w systemie Windows, aby uniknąć zamykania okna. Dodatkowo, zaleca się użycie narzędzia aireplay do wstrzykiwania pakietów, co może przyspieszyć proces. W dyskusji podkreślono również, że dla wardrivingu lepszym rozwiązaniem jest użycie systemu Linux, takiego jak BackTrack 4.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA