logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy się opłaca? Silnik 900ccm od fiata pandy za 100zł

Mark Marshall 13 Lip 2010 18:40 1262 5
REKLAMA
  • #1 8288359
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Jak w temacie. Ostatnio gadałem z kumplem i powiedział że ma fiata pandę którą chcę na złom czy szrot wywieżć. No to się spytałem ile za nią chce a on że 100zł za silnik z calutkim osprzętem a 400zł za całość. Mi ten silnik za bardzo nie potrzebny, co prawda myślałem nad budową Buggy'ego ale to sporo roboty a ja nie mam czasu. Więc jak sądzicie, opłaca się kupić ten silniczek by póżniej go komuś sprzedać? Ile może być on wart? Niestety nie wiem z którego roku jest panda, jest to ta starsza generacja. Spytam się go jeszcze. Pewnie większość osób puka się teraz w czoła myśląc że jak na złom chce go wywieżć to pewnie zepsuty, ale właśnie nie. Jedynie rdza go bardzo żre a z powodu tego że panda mu niepotrzebna chcę chociaż trochę na niej zarobić. Bardzo proszę o opinie w tej sprawie. :wink:
  • REKLAMA
  • #2 8288499
    mateusz2920
    Poziom 20  
    Ocena: 44
    lepiej wziąć silnik i tak jak wspomniałeś o budowie a jak nie będziesz miał w ogóle czasu na budowę to sprzedasz go na allegro.
  • REKLAMA
  • #3 8288583
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    No buggy fajna rzecz. Tylko pochłania to sporo czasu. Dobrze jak się ma podwozie samochodu jako podstawę i zostaję już wtedy tylko kwestia klatki i zawieszenia. Zobaczymy jak to będzie. Według mnie lepszy do buggy'ego byłby silnik diesla gdyż i tak działać nie ma długo a można jeżdzić w dieslu na oleju jadalnym. :D
  • REKLAMA
  • #4 8289785
    moon09
    Poziom 15  
    Ocena: 54
    za stówkę to bym wziął jak pali.
  • REKLAMA
  • #5 8289843
    knivre
    Poziom 14  
    Ocena: 12
    jak dobrze poszukasz kupisz silnik suzuki g10 za 200 lub g13 za 300. silnik nowszy technologicznie o dobre 20lat. moim zdaniem nie warto. no chyba ze to silnik z obecnego modelu pandy :) na dodatek silniki te są praktycznie niezniszczalne
  • #6 8290205
    Mark Marshall
    Poziom 19  
    Silniczek oczywiście pali. Dowiem się jeszcze jaki ma przebieg i z którego roku jest. W moich okolicach silniki bardzo trudno dostać, no może na szrocie a na allegro ceny często małe nie są. Zazwyczaj ceny silników na allegro zaczynają się od 400zł.
REKLAMA