logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki przedwzmacniacz do wzmacniacza na STK 4048II? Szukam sprawdzonego projektu.

K_o_N_z_I 04 Wrz 2004 00:30 2264 5
REKLAMA
  • #1 831636
    K_o_N_z_I
    Poziom 17  
    Ocena: 55
    Jestem w trakcie skladania piecyka na kosci stk 4048II nie wiem jaki najlepiej nadawalby sie przedwzmacniacz do tej kosci, prosilbym o jakis link z ukladem a najlepiej calym sprawdzonym projektem.
    Wzmaka robie wg:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic92486.html
  • REKLAMA
  • #2 832449
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Witam! Trochę źle to rozumiesz, nie przed wzmacniacz do końcówki, tylko przed wzmacniacz do Ciebie, bo to on i głośnik ma decydujący wpływ na brzmienie pieca. Końcówka w tym wypadku jest najmniej istotna, ale nie zbędna. Kość faktycznie jak na piecyk jest mocna, na pewno nie wykorzystasz jej w stu procentach, ale to nie szkodzi, jeżeli jest zapas to bardzo dobrze. Co do przed wzmacniacza to musisz się zdecydować, co najbardziej Ci odpowiada, czy klak Fendera, czy Vermony, czy też Eltrony, to już tylko od Ciebie zależy.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 839964
    K_o_N_z_I
    Poziom 17  
    nie wiem o co chodzi z tego co napisales (klaki)
    po prostu chce zbudowac przedwzmacniacz ktory by wspolgral z tym wzmakiem co go wlasnie buduje, czyli na kosci stk
  • REKLAMA
  • #4 840342
    janek11389
    Poziom 42  
    Witam! Klak to znaczy brzmienie wzmacniacza, to jest bardzo ważne, bo to chyba w tym wszystkim o to właśnie chodzi. Jako praktyk, to radziłbym zacząć od głośnika i obudowy i sza si, bo sama elektronika to już z górki. Pod jaką gitarę to przewidujesz? jakie gabaryty przewidujesz tego pieca, jaki głośnik? na te pytania powinieneś sobie odpowiedzieć na pierwszym miejscu, to jest priorytet przy budowie pieca.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #5 848041
    K_o_N_z_I
    Poziom 17  
    pod zadna gitare, che miec regulacje wzmocnienia i regulacje barwy tonow
  • #6 848229
    janek11389
    Poziom 42  
    Witam! Pisałeś że budujesz piecyk, wiec kojarzy mi się to pod instrumenty muzyczne, ale jak planujesz inaczej to nie ma sprawy. tu masz linka, tam są różne przed wzmacniacze i korekcje barwy, na pewno coś sobie wybierzesz.
    Pozdrawiam

http://www.dariuszhandzlik.prv.pl/
REKLAMA