logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać klucz licencyjny programu na starym laptopie?

krismalinowski 20 Lip 2010 22:55 5931 5
REKLAMA
  • #1 8313463
    krismalinowski
    Poziom 23  
    Potrzebuję pilnie wydobyć klucz licencyjny mojego programu który mam. zainstalowany w starym laptopie
    Nie było by problemu gdybym był w domu ponieważ mam oryginalną płytę wraz z certyfikatem licencyjnym a w domu nie ma nikogo bo jesteśmy wszyscy na wczasach.
    Wczoraj kupiłem sobie laptopa i chciałem zainstalować ten program na nim, na stronie producenta jest możliwość pobrania tego programu podając swoje pełne dane które u nich figurują wraz z otrzymanym kluczem na certyfikacie licencyjnym.
    Znalazłem w necie programy które są niby w stanie pokazac wszystkie klucze licencyjne jakie są zainstalowane w systemie.
    Mam ze sobą starego laptopa i zainstalowałem te dwa programy.

Program "Backup Key Recovery" - wyświetla mi komunikat który jest na fotce, to samo mi wyświetla w trybie awaryjnym.
    Może ktoś mi poradzi jak to przeskoczyć, pliku /system/ też nie można skopiować, wyskakyje ten sam komunikat.

Drugi to "Product Key Explorer", ten z kolei wyświetla mi tylko kilka pozycji a powinno być ich dużo więcej.
    Oczywiście porogramu który mnie interesuje nie ma na tej przykrótkiej liście, może ktos mi poradzi lub zaproponuje jakis inny sprawdzony program aby wydobyc ten klucz.
  • REKLAMA
  • #2 8313635
    wojtasdm
    Poziom 27  
    Ocena: 105
    A może byś zdradził cóż to za tajemniczy program? Łatwie będzie pomóc...
  • REKLAMA
  • #3 8313696
    krismalinowski
    Poziom 23  
    Jest to oprogramowanie tzw. kombajn diagnostyczny, specjalnie nie podawałem nazwy tego program żeby ktoś zaraz mi nie dawał linka gdzie można go pobrać z tzw.witaminkami.
    A jednak ktoś sie zapytał.
    Posiadam legalną licencję którą zakupiłem i tylko to mnie interesuje.
    Temat postu jest wyraźny, wiem że są programu do robienia backupa wszystkich licencji zainstalowanych programów, ja męcze sie z dwoma i dlatego prosze o pomoc.
    Jeżeli nikt mi nie pomoże to sie nie martwię bo za dwa tygodnie temat będzie juz nie aktualny.
  • REKLAMA
  • #4 8313718
    wojtasdm
    Poziom 27  
    Ocena: 105
    Taaak, właśnie miałem zamiar podać Ci gotowego torrenta, ech...

Nie wiem czy wiesz, ale programy przechowują licencje w najróżniejszy sposób, w rejestrze, w pliku licencyjnym, w ukrytych plikach, w kilku plikach, jawne, szyfrowane, jak tam chcesz. W niektórych można podejrzeć licencje, w innych wyeksportować (wlaśnie do przeinstalowania).

Jak sam zauważyłeś, temat za 2 tygodnie sam umrze...
  • REKLAMA
  • #5 8313753
    WojtasJD
    Poziom 43  
    Ocena: 1587
    Połącz oba laptopy, udostępnij zasoby starego i wtedy próbuj otwierać plik rejestru - zresztą masz: Retrieve License Keys From Backup Drive
  • #6 8313790
    krismalinowski
    Poziom 23  
    Dziękuję za zainteresowanie, temat zamykam.
    Przed chwila kolego przysłał mi linka do darmowego świetnego programu "LicenseCrawler".
    Momentalnie jak na tacy wyświetlił wszystkie klucze.

Klik
REKLAMA