logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dual split AU-09+12H53R230L6 GALANZ GALAXY - spadek ciśnienia i szronienie

noviczek 21 Lip 2010 10:54 3462 1
REKLAMA
  • #1 8314438
    noviczek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Witam serdecznie, prawie dwa lata temu zakupiłem taki dual split. (Dual split AU-09+12H53R230L6 GALANZ GALAXY)
    Mam taką sytuację:
    Włączam klimatyzator (ten o większej mocy) na chłodzenie, pracuje normalnie,
    ciśnienie na powrocie bez pracy ponad 15bar, podczas pracy spada do ok 6 bar.
    Następnie włączam drugą jednostkę, ciśnienie na powrocie bez pracy ponad 15 bar, podczas pracy 8 bar,
    wtedy ciśnienie na powrocie tego pierwszego (większego) spada do 1,5bar !?!, zaczyna szronić na wyjściu i przestaje wtedy chłodzić.
    Ten dual split ma 2 oddzielne obiegi więc nie mogę pojąć przyczyny spadania ciśnienia pracy na drugim obiegu ?!?
    Nawet po późniejszym wyłączeniu tego mniejszego obiegu, ten większy już się nie podnosi i cały czas nie działa,
    żeby go uruchomić, trzeba ponownie wszystko "odpalić" od nowa.
    Jeśli wystartuję na początku ten o mniejszej mocy - ten większy po włączeniu od razu bardzo szroni na tłoczącej i nie pracuje.
    Co może być przyczyną takiego stanu?

Pozdrawiam, Marek
  • REKLAMA
  • #2 8324952
    noviczek
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Kochani, nie macie żadnych sugestii co to może być :-(, mam niezłą zagwózdkę no i gorąco w domku...
REKLAMA