Witam serdecznie, prawie dwa lata temu zakupiłem taki dual split. (Dual split AU-09+12H53R230L6 GALANZ GALAXY)
Mam taką sytuację:
Włączam klimatyzator (ten o większej mocy) na chłodzenie, pracuje normalnie,
ciśnienie na powrocie bez pracy ponad 15bar, podczas pracy spada do ok 6 bar.
Następnie włączam drugą jednostkę, ciśnienie na powrocie bez pracy ponad 15 bar, podczas pracy 8 bar,
wtedy ciśnienie na powrocie tego pierwszego (większego) spada do 1,5bar !?!, zaczyna szronić na wyjściu i przestaje wtedy chłodzić.
Ten dual split ma 2 oddzielne obiegi więc nie mogę pojąć przyczyny spadania ciśnienia pracy na drugim obiegu ?!?
Nawet po późniejszym wyłączeniu tego mniejszego obiegu, ten większy już się nie podnosi i cały czas nie działa,
żeby go uruchomić, trzeba ponownie wszystko "odpalić" od nowa.
Jeśli wystartuję na początku ten o mniejszej mocy - ten większy po włączeniu od razu bardzo szroni na tłoczącej i nie pracuje.
Co może być przyczyną takiego stanu?
Pozdrawiam, Marek
Mam taką sytuację:
Włączam klimatyzator (ten o większej mocy) na chłodzenie, pracuje normalnie,
ciśnienie na powrocie bez pracy ponad 15bar, podczas pracy spada do ok 6 bar.
Następnie włączam drugą jednostkę, ciśnienie na powrocie bez pracy ponad 15 bar, podczas pracy 8 bar,
wtedy ciśnienie na powrocie tego pierwszego (większego) spada do 1,5bar !?!, zaczyna szronić na wyjściu i przestaje wtedy chłodzić.
Ten dual split ma 2 oddzielne obiegi więc nie mogę pojąć przyczyny spadania ciśnienia pracy na drugim obiegu ?!?
Nawet po późniejszym wyłączeniu tego mniejszego obiegu, ten większy już się nie podnosi i cały czas nie działa,
żeby go uruchomić, trzeba ponownie wszystko "odpalić" od nowa.
Jeśli wystartuję na początku ten o mniejszej mocy - ten większy po włączeniu od razu bardzo szroni na tłoczącej i nie pracuje.
Co może być przyczyną takiego stanu?
Pozdrawiam, Marek