Witam. Posiadam ww laptop od 1,5 roku. Jakiś czas temu zaczęły dziać się dziwne rzeczy, tzn. sam się wyłączał podczas wytężonej pracy procesora. Druga rzecz laptop widział baterię i ją ładował, ale po odłączeniu zasilania pracował na baterii bardzo krótko, około 5 min. i wyłączał się bez żadnego ostrzeżenia, mimo iż były włączone. Wydawało mi się, że jest to wina jakiegoś wirusa, bo po ponownym włączeniu zawsze wyskakiwało ostrzeżenie, że komputer może być zagrożony, ale po wielu skanach nic nie wykazało. Chciałem sprawdzić co się stanie jeżeli laptop będzie włączony jedynie na zasilaniu z kabla. Wyciągnąłem baterię, włączyłem laptopa i normalnie działał. Niestety po wsadzeniu baterii z powrotem i uruchomieniu laptopa, ikona ładowania wskazuje jedynie zasilanie z kabla. System widzi baterię, ale jej nie ładuje. W pasku ikona baterii wskazuje jedynie zasilanie prądem przemiennym, a otwierając miernik energii wskaźnik baterii - 0% i krzyżyk na ikonce baterii.
Program Everest wskazał
stan baterii na 0%
pełny okres życia baterii - nieznany
pozostały okres życia baterii - nieznany
Program HWMonitor wskazał
Current voltage 7.61V
Designed capacity 5821 mWh
Full charge capacity 5821 mWh
Current capacity 0 mWh
Wear level 0%
Charge level 0%
Program HP Battery check
Totall battery power remaining 0%
Byłbym pewien, że bateria jest kaput, ale zawsze gdy laptop chodził na baterii i wyłączał się bez ostrzeżenia, a po ponownym uruchomieniu wyskakiwały alerty sugerujęce wirusa to daje mi do myślenia czy może jest inny powód złego działania baterii. Bo dziwne, że normalnie ładowała się, a po wyciągnięciu jej na 5 minut jest już martwa. Dodam, iż jestem laikiem w tych tematach, czytałem wiele tematów z podobnymi problemami, ale niestety nic to nie dało. Z góry dziękuję za pomoc.
Program Everest wskazał
stan baterii na 0%
pełny okres życia baterii - nieznany
pozostały okres życia baterii - nieznany
Program HWMonitor wskazał
Current voltage 7.61V
Designed capacity 5821 mWh
Full charge capacity 5821 mWh
Current capacity 0 mWh
Wear level 0%
Charge level 0%
Program HP Battery check
Totall battery power remaining 0%
Byłbym pewien, że bateria jest kaput, ale zawsze gdy laptop chodził na baterii i wyłączał się bez ostrzeżenia, a po ponownym uruchomieniu wyskakiwały alerty sugerujęce wirusa to daje mi do myślenia czy może jest inny powód złego działania baterii. Bo dziwne, że normalnie ładowała się, a po wyciągnięciu jej na 5 minut jest już martwa. Dodam, iż jestem laikiem w tych tematach, czytałem wiele tematów z podobnymi problemami, ale niestety nic to nie dało. Z góry dziękuję za pomoc.