logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Polar PDS 885 - programator nie obraca się podczas prania, co robić?

ktos108 07 Wrz 2004 08:35 2898 7
REKLAMA
  • #1 837579
    ktos108
    Poziom 11  
    no więc programator wogóle nie działął tzn przepalone były styki w ni a kiedy je przeciściłem to wszystko działa powprawnie są wszystkie systemy prania tylko teraz programator nie chce się samoczynnie w czsie prania obracać.
  • REKLAMA
  • #2 838026
    tan
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Nie chce przeskakiwać w żadnym punkcie prania, czy np. podczas grzania? Sprawdzałeś w jakim stanie jest silniczek? Jeśli to wina silniczka to np. w miejscu, gdzie pralka powinna mieć ruchy rewersyjne tzn w prawo i lewo będzie kręcić jednostajnie w tę samą stronę. Zacznij od sliniczka, może to wystarczy :-)
  • REKLAMA
  • #3 838045
    Dobromir
    Poziom 17  
    Ocena: 36
    Jeśli rozebrałeś programator 0738/2 do czyszczenia styków to lepiej kup nowy. Nie złożysz poprawnie części mechanicznej.
  • #4 846471
    ktos108
    Poziom 11  
    No więc jak zauważyłem to nieraz przeskakuje np. podczas wirowania, ale jeszcze sprawdzę. Acha jak ma przeskoczy np. w danej chwili to słychać coś jakby przeskakiwało.
  • REKLAMA
  • #5 846558
    bujo
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Napisz czy przy składaniu programatora, zastosowałeś oryginalne elementy z tego samego typu programatora
  • #6 846664
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #7 846755
    formaty
    Poziom 2  
    musiał byś mieć drugi programator i przełożyć zapadkę i trybik
    które popychają programator i przy składaniu musisz uważać na prawidłowe złożenie i żeby ośki weszły w otworki ja się z tym bawiłem ale to było parę lat temu lecz przy trochę cierpliwości jest to do zrobienia
    pozdrawiam
  • #8 852050
    ktos108
    Poziom 11  
    no więc części które zastosowałem są dosłownie te same i co to jest ta zapadka ?

Podsumowanie tematu

✨ Programator pralki Polar PDS 885 nie obraca się samoczynnie podczas prania, mimo że po oczyszczeniu styków pralka działa poprawnie i dostępne są wszystkie programy prania. Problem może wynikać z uszkodzenia lub niewłaściwego montażu silniczka napędzającego programator, który powinien wykonywać ruchy rewersyjne (w prawo i lewo). Rozebranie i czyszczenie programatora 0738/2 może prowadzić do trudności w poprawnym złożeniu mechanizmu, dlatego zaleca się zakup nowego programatora lub bardzo ostrożny montaż z zachowaniem oryginalnych elementów, takich jak zapadka i trybik odpowiedzialne za przesuwanie programatora. W przypadku nieprawidłowego montażu programator może nie obracać się prawidłowo lub przeskakiwać w trakcie cyklu prania, co jest słyszalne jako charakterystyczne dźwięki. Wymiana lub naprawa elementów mechanicznych programatora wymaga precyzji i cierpliwości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA