logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VCR Panasonic NV-SD20 EE - problem z nagrywaniem, obraz zaśnieżony, buczenie dźwięku

dantess 07 Wrz 2004 08:58 1784 11
REKLAMA
  • #1 837613
    dantess
    Poziom 17  
    Ocena: 5
    magnetowid wciąz nie nagrywa, odtwarza tasme normalenie ale przy nagrywaniu obraz jest za sniegiem i traci synchro delikatnie a głos jest buczenie bardzo mocne wymieniłem głowice i nie pomogło ma ktos jakis pomysł??
  • REKLAMA
  • #2 837985
    milioner
    Poziom 19  
    Ocena: 14
    Być może należy przeprowadzić procedurę regulacji prądu nagrywania?
  • REKLAMA
  • #3 838923
    dantess
    Poziom 17  
    a gdzie ta regulacja sie znajduje w tym magnetowidze w dekoderze obrazu???
  • #4 844200
    dantess
    Poziom 17  
    kreciłem nagrywając wszystkimi pokreatłami jakie było mozliwe niestety bez zmian!!!!!!!!!!!!!

pomocy z tym panasiem
  • REKLAMA
  • #5 844321
    Karol 1
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    Kolego kręcenie elementami regulacyjnymi podczas nagrywania to tak jak chodzenie po Marszałkowskiej z zamknietymi oczami i to w godzinach szczytu... nie jest to serwisowa metoda. Najlepiej zdobądź serwisówkęi poustawiaj zgodnie z procedurą fabryczną. Jęsli po ustawieniu wszystkich [parametrów nadal będzie źle to wtedy należy szukać usterki a tak pogłębiasz sobie problem i wchodzisz w dodatkowe koszty i tracisz niepotrzebnie czas.
  • REKLAMA
  • #7 848406
    dantess
    Poziom 17  
    nie kreciłem napewno tymi którymi nie mogł bym lub nie mają wpływu wiec kolego nie obrazaj mnie
  • #8 848444
    Karol 1
    Poziom 25  
    dantess napisał:
    kreciłem nagrywając wszystkimi pokreatłami jakie było mozliwe niestety bez zmian!!!!!!!!!!!!!

pomocy z tym panasiem

Oj kolego z tego postu wynika coś innego a moja wypowiedź nie miała na celu obrażenia Ciebie tylko w miarę rozsądnie chciałem dać Tobie do zrozumienia że naprawa nie polega na kręceniu wszystkimi pokrętłami "bo może się uda" Skoro czujesz sie urażony to sory.
  • #9 858269
    dantess
    Poziom 17  
    panowie dostałem capstan po jego wymianie wszystko jest ok na początku nie nagrywał w kolorach ale po malutkiej regulacji w dekoderze obrazu wszystko jest ok!!
  • #10 858328
    Karol 1
    Poziom 25  
    dantess napisał:
    panowie dostałem capstan po jego wymianie wszystko jest ok na początku nie nagrywał w kolorach ale po malutkiej regulacji w dekoderze obrazu wszystko jest ok!!

dantes-> co ma capstan do koloru?? jeśli piszesz wcześniej w pierwszym poscie, że odtwarza normalnie i jest w porządku. Ale nic to efekty końcowe są najważniejsze. :)
  • #11 858579
    oldboy
    Spoczywaj w Pokoju
    Ocena: 536
    dantess napisał:
    a głos jest buczenie bardzo mocne

Czy CAPSTAN też "uzdrowił" w cudowny sposób głos?
  • #12 859017
    dantess
    Poziom 17  
    Tak !!!! głos odrazu zaczoł nagrywać idealnie

Podsumowanie tematu

✨ Magnetowid Panasonic NV-SD20 EE odtwarza taśmę poprawnie, jednak podczas nagrywania obraz jest zaszumiały, traci synchronizację, a dźwięk charakteryzuje silne buczenie. Wymiana głowicy nie rozwiązała problemu. Sugerowano przeprowadzenie regulacji prądu nagrywania zgodnie z procedurą serwisową, jednak samodzielne manipulacje potencjometrami bez serwisówki mogą pogłębić usterkę. Udostępniono link do serwisówki modelu. Po wymianie mechanizmu capstanu i drobnej regulacji w dekoderze obrazu problem z kolorami i dźwiękiem został rozwiązany – nagrania zaczęły być poprawne zarówno pod względem obrazu, jak i dźwięku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA