logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

YouTube, jest coraz gorzej

marti_944 07 Sie 2010 08:54 4975 32
REKLAMA
  • #1 8373073
    marti_944
    Poziom 28  
    Ocena: 19
    Witam wszystkich!

Czy Was też doprowadza do szewskiej pasji nowa JuTuba ? Ten nowy inteface, którego nienawidzę, nowy system oceniania. Ograniczenie "Ulubionych", duuuużo wolniejsze działanie.

Wy tez macie takie odczucia ? Czy u Was też tak "zamula" i powoli ładuje filmy ?

Pozdrawiam! \m/
  • REKLAMA
  • #2 8373108
    moddyy
    Poziom 21  
    Ocena: 17
    Odstaw komputer na tydzień to pomaga.
  • #3 8373115
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Ocena: 41
    Wygląd YouTube: lepszy był stary.
    System ocen: lepsze były gwiazdki, niż +/-. I co to ma być? Prócz faktu, że wygląda to gorzej od gwiazdek.
    Ulubione: nie zauważyłem.
    Działanie: pół na pół.
    Upload filmów: mam szybki net (4 Mb/s), a mimo to, film wrzucany był przez 20 minut.

Wynik: mi tam pasuje reszta YouTube, ale nie pasują mi:
    - Wygląd, bo jest dziwny (dobrze, że nie dziadowski)...
    - ...ocenianie. Zupełnie tak, jak mój brat ma taki przedmiot w gimnazjum, gdzie dostaje się +/-...
    - ...upload filmów, dziwne ładowanie. Ale grunt, że filmy mogą być HD i do 2 GB. Ale mogliby też zrobić takie same uprawnienia, jak dla "reżyserów", czyli wrzucanie filmów dłuższych niż 10 minut.
  • #4 8373128
    marti_944
    Poziom 28  
    Cytat:
    Ulubione: nie zauważyłem.

Jest ograniczenie na 650 filmów... Chociaż brat ma już coś koło 800 i nie ma limitu. Ma starsze konto - koło 2007 roku.
    Ja tam już to obszedłem jakiś czas temu tworząc playlistę o nazwie "Ulubione" ;)
  • REKLAMA
  • #5 8374337
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Jak w styczniu zostało założone moje konto, to będę mógł przejść ten limit? Czy będzie błąd?
  • REKLAMA
  • #6 8374342
    marti_944
    Poziom 28  
    Jak w styczniu to limit Cię już na pewno złapie. 650 filmów w ulubionych to max! Ale moją metodę na to opisałem wyżej ;)
  • #7 8374345
    BartekWB
    Poziom 27  
    Ocena: 25
    Pewniejszym sposobem jest zapisywanie sobie tytułów filmów na karteczce, żadne limity nie obowiązują wtedy!
  • #8 8374356
    marti_944
    Poziom 28  
    Taak, a jeszcze pewniejszym zapisanie linków w pliku i przechowywanie w bezpiecznym miejscu na dysku. Problem w tym, że to mniej wygodne niż kliknięcie na swoje konto i przeglądanie zasobów.
  • #9 8375280
    stroggo81717
    Poziom 31  
    marti_944 napisał:
    Jak w styczniu to limit Cię już na pewno złapie. 650 filmów w ulubionych to max! Ale moją metodę na to opisałem wyżej ;)

Nawet, jeśli mój rok to 2009?
  • #10 8375714
    Electrical
    Red. Komputery FAQ
    Ocena: 51
    Kiedyś to youtube nie "zamulał"

EDIT:
    marti_944 napisał:
    @Elektrical pokaż oryginał ;) bo to całkiem ciekawe.

Już nie pamiętam skąd to zabrałem- wczoraj przeglądając polskie portale komputerowe trafiłem na krótki artykuł ze zdjęciami youtube, Skype, Facebook za dawnych czasów.
  • #11 8375842
    marti_944
    Poziom 28  
    Stroggowy_Zabijaka napisał:
    Nawet, jeśli mój rok to 2009?

Tak. Im wcześniej założone konto tym lepiej.

@Elektrical pokaż oryginał ;) bo to całkiem ciekawe.
  • #12 8385248
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Już mnie wk****a ten YT. Wylogowało mnie z konta, a jak chcę się zalogować, to "niedostępna usługa". Wie ktoś, co to znaczy?

Byście mi powiedzieli. Mam cenne konto i nie chcę go stracić!

Nieaktualne. Po kilku minutach zalogowany.
  • #13 8390202
    titus667
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    Stroggowy_Zabijaka napisał:
    Już mnie wk****a ten YT.

Po pierwsze nie używaj wulgaryzmów na elektrodzie, bo nie jest od tego to ze zastąpiłeś to gwiazdkami nie oznacza że nie było tam przekleństwa ;) to tak na przyszłość.
    A jeśli chodzi o YouTube... to racja, to co teraz się dzieje z tą stroną to według mnie już przesada, co chwile zmiany wyglądu, jakieś dodatki szmery bajery... i po co? dzięki temu tylko filmy wolniej się ładują i coraz trudniej się w tym wszystkim połapać, według mnie najlepiej YouTube wyglądał do roku 2008?.. jakoś tak może do połowy, przejrzyste menu, ładniejsze konto, lepszy system oceniania, brak limitu ulubionych, chociaż jak marti_944 wspomniał założyłem swoje konto koło 2007 roku i nie mam limitu, z tego się cieszę ;), i w ogóle jakoś nowy YouTube mi nie przypada do gustu.
    No ale są ludzie którym się to podoba i są ludzie przeciwni temu ;)
    Pozdrawiam.
  • #14 8390290
    marti_944
    Poziom 28  
    Cytat:
    No ale są ludzie którym się to podoba

nie znam :D

Cytat:
    Po pierwsze nie używaj wulgaryzmów na elektrodzie, bo nie jest od tego to ze zastąpiłeś to gwiazdkami nie oznacza że nie było tam przekleństwa ;) to tak na przyszłość.

Oooł ;] trochę mi Moderatorem zawiało! :P ostatnio nawet Kinga to pisała.
  • #15 8390466
    titus667
    Poziom 14  
    Ocena: 8
    no tak ;) dlatego też poszerzam bo mądrze pisała :D tak między nami pewnie wielu z nas przekleństwa nie zgarszają, ale są ludzie którzy są na to uczuleni

Moderowany przez ~kinga~:

Dodam jeszcze coś od siebie. Co prawda na forum jest akceptowane przekleństwo w wersji ocenzurowanej ale jeśli jest tego za dużo lub jest skierowane co gorsza do konkretnej osoby to takie zachowanie nie powinno mieć miejsca.
    Koniec tematu.

• #16 8399564
    KJ
    Poziom 31  
    Ocena: 945
    No cóż powszechnie wiadomo że lepsze jest wrogiem dobrego a nowsze zawsze jest lepsze. Mnie zawsze zastanawiało co stoi na przeszkodzie aby użytkownik mógł sam wybrać interfejs takiego portalu jak np youtube ? Z technicznego punktu widzenia wydaje się to być wykonalne natomiast z punktu widzenia czysto marketingowego jest tak samo niewygodne dla twórców/właścicieli jak możliwość nabywania starszych wersji oprogramowania - mogło by się okazać że nowe wersje w zasadzie są nikomu nie potrzebne i nikt nie chce ich kupować więc lepiej zmusić użytkownika do zakupu nowej licencji przez ograniczenie dostępności starej. Każdy chyba słyszał o słynnym "zachęcaniu" użytkowników do zakupu Visty przez ograniczenie dostępności win. XP ;) Co do interfejsów serwisów takich jak YT czy Google mamy to samo - zmiana interfejsu na "lepszy" i koniec kropka nikogo nie obchodzi że nowsze jest gorsze od starego ważne że coś się dzieje i że kasa z reklam leci. Z ulubionych nie korzystam ale nakładanie jakichkolwiek limitów na coś takiego to jak dla mnie absurd.
  • REKLAMA
  • #17 8399568
    marti_944
    Poziom 28  
    KJ napisał:
    No cóż powszechnie wiadomo że lepsze jest wrogiem dobrego a nowsze zawsze jest lepsze. Mnie zawsze zastanawiało co stoi na przeszkodzie aby użytkownik mógł sam wybrać interfejs takiego portalu jak np youtube ? Z technicznego punktu widzenia wydaje się to być wykonalne natomiast z punktu widzenia czysto marketingowego jest tak samo niewygodne dla twórców/właścicieli jak możliwość nabywania starszych wersji oprogramowania - mogło by się okazać że nowe wersje w zasadzie są nikomu nie potrzebne i nikt nie chce ich kupować więc lepiej zmusić użytkownika do zakupu nowej licencji przez ograniczenie dostępności starej. Każdy chyba słyszał o słynnym "zachęcaniu" użytkowników do zakupu Visty przez ograniczenie dostępności win. XP ;) Co do interfejsów serwisów takich jak YT czy Google mamy to samo - zmiana interfejsu na "lepszy" i koniec kropka nikogo nie obchodzi że nowsze jest gorsze od starego ważne że coś się dzieje i że kasa z reklam leci. Z ulubionych nie korzystam ale nakładanie jakichkolwiek limitów na coś takiego to jak dla mnie absurd.

Dokładnie - limit na coś co nie jest płatne, nie obciąża serwerów etc....
    Ogólnie zgadzam się z Kolegą. Było lepiej - jest gorzej.
  • #18 8399994
    manekinen
    Poziom 29  
    Ocena: 2361
    Po ostatnich zmianach pomyślałem sobie że gorzej już być nie może, no i się jakoś do nich przyzwyczaiłem. Tydzień temu się okazało że jednak może być gorzej :/ Nie mogę jakoś strawić tego dziadostwa co dodali. Jakiś kolejny "dziadoski" pasek. Wyskakuje toto przy każdym poruszeniu myszą, nie da się zablokować, wyłączyć, te automatyczne odtwarzanie jest wyłączone a i tak automatycznie odtwarza mi kolejny film nie dając czasu na samodzielne wybranie filmu. Najgorsze jest to że te ich nowe funkcje nie są dobrze testowane i często nie działają tak jak powinny doprowadzając użytkownika do szaleństwa.
  • #19 8400552
    Elektronik9
    Poziom 30  
    Ocena: 195
    Właśnie ten pasek na dole jest strasznie irytujący. Wie ktoś jak się go pozbyć?
  • #20 8401718
    pawel01
    Poziom 24  
    Ocena: 59
    Zainstaluj flashblock i wtedy obejrzysz to co chcesz z flasha.
  • #21 8402090
    Smokudg
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    Ja to z YT mam problem od kilku ładnych miesięcy. Na temat ulubionych, nowego wyglądu itp. mógłbym się wypowiedzieć, ale po co już zostało wszystko napisane. :) Mój problem polega na tym, że nie mogę się zalogować. Mój kanał istnieje, na meila dostaję aktualizację subskrypcji. Napisałem na polskim forum, napisałem na angielskim, napisałem meila do gościa który "się na tym zna" i nic nie dostałem żadnej odpowiedzi. Próbowałem chyba wszystkich możliwych formularzy, które mają pomóc w odzyskaniu konta (tak na prawdę to tylko irytują). Gdy próbuję zalogować się do YT loguje mnie na google :/ Nic z tego nie rozumiem. Proszę o pomoc.
  • #22 8402404
    marti_944
    Poziom 28  
    Witaj!

Na Google zawsze loguje razem z Jutubą. Spróbuj może na innym komputerze/przeglądarce.

Pozdro! \m/ :sm9:
  • #23 8402582
    Smokudg
    Poziom 18  
    Ocena: 2
    To to wiem. Tylko, że mnie nie loguje na YT, a na Google tak. Jak wpiszę dane na YT i wcisnę zaloguj to wyskakuje strona "Czy masz już konto YouTube?" i są dwie możliwości:
    1. "Tak, dodaj konto YouTube do mojego konta Google "
    2. "Nie. Chcę założyć konto w YouTube! ".
    Próbowałem na innych komputerach, na innych przeglądarkach i nic.
  • #24 8403462
    pawel01
    Poziom 24  
    Ocena: 59
    Też tak miałem jakiś miesiąc temu że konto z yt nie szło się zalogowac na na gooogle dało sie.
  • #25 8403628
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #26 8433458
    stroggo81717
    Poziom 31  
    Czy to już wielki upadek Youtube? Nie mogę wrzucić żadnego filmu. Jednego nie mogę. Drugiego - nie mogę. Stary jakiś biorę - nie da się.
  • #27 8433911
    marti_944
    Poziom 28  
    Tak, wielki upadek. Jutuba jest do bani! Było dobrze, sfajdali wszystko jak leci...
  • #28 8433979
    BartekWB
    Poziom 27  
    Youtube od zawsze było raczej zabawką, poważni twórcy umieszczają poważne produkcje na vimeo ;).
  • #29 8434003
    marti_944
    Poziom 28  
    taa... tylko, że YouTube bardziej popularne, nie zaprzeczysz... ? :]
  • #30 8434787
    BartekWB
    Poziom 27  
    Popularne nie znaczy lepsze.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji użytkownicy wyrażają frustrację z powodu zmian w YouTube, w tym nowego interfejsu, systemu oceniania oraz ograniczeń dotyczących ulubionych filmów. Wiele osób zauważa, że nowa wersja serwisu działa wolniej, a ładowanie filmów jest problematyczne. Użytkownicy porównują nowy wygląd do starszych wersji, które były bardziej intuicyjne i funkcjonalne. Pojawiają się również problemy z logowaniem do konta, co dodatkowo potęguje niezadowolenie. Niektórzy sugerują alternatywne metody na obejście limitów ulubionych filmów, takie jak tworzenie playlist czy zapisywanie tytułów filmów. Ogólnie, zdaniem uczestników, zmiany w YouTube są negatywne i prowadzą do pogorszenia jakości korzystania z serwisu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA