logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mitsubishi Trium MT-450 Eclipse - alternatywne programy do IRda i wgrywanie dzwonków

kasprzyk 09 Wrz 2004 22:16 2454 11
REKLAMA
  • #1 843485
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 669
    Witajcie
    Od pewnego czasu jestem w "przymusowym" ;) posiadaniu tego telefonu,
    chciałbym pozmieniać "badziewne" dzwonki - więc pomyślałem o kupnie przewodu, ale ktoś mi podsunął pomysł z portem IRda - przynajmniej przy następnym telefonie, nie będę już musiał szukać nastepnego przewodu do innego rodzaju komórki. To więc już poszło "Kup teraz" na Allegro, i tutaj pytanie: do telefony jest dołączony Cd, z oprogramowaniem, wlaśnie to wgrałem, okazuje się, że ten program potrzebuje połączenia "kablowego" (a przecież do mnie leci już irda :) ) czy są jakieś alternatywne programy do połączeń poprzez IRda??? na jakiej zasadzie odbywa się wgrywanie melodyjek ,czy innych plików poprzez ten port???? jestem laikiem w tym temacie, proszę o odpowiedź

pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 844142
    Calineczka*
    Poziom 31  
    Ocena: 59
    ...poczytaj kolego instrukcje jak masz...pewnie jest tam napisane do czego ta irda...jak nie-obejrzyj dokladnie menu w telefonie...zobaczysz co z ta irda bedzie powiazane, jakie funkcje.Mysle, ze da sie bez kabelka...inaczej po co by byla ta irda??Osobiscie nie mam dostepu do tego telefonika wiec szczegolow nie podam, ale nie poddawaj sie:-)Powodzenia!
  • #3 844946
    Robgie
    Poziom 27  
    Ocena: 16
    sprobuj zainstalowac od nowa oprogramowanie majac w tym czasie podlaczona irde czesto tak jest ze dopiero wtedy wykrywaja softy irde i jest wtedy mozliwosc wybrania irdy jako polaczenia.
  • REKLAMA
  • #4 845762
    lizaczczio
    Poziom 12  
    Ocena: 1
    Mam ten telefon i irde. Działa to łatwiej niż ci się wydaje. Po podłączeniu irdy w windows/mój komputer pojawia się ikonka "adresat podczerieni" włączasz w telefonie irdę przykładasz do czujnika i możesz wysyłać pliki na telefon to tyle.
    Jak będziesz chciał gotowe dzwonki to daj znać mam ich pare
  • #5 846220
    Robgie
    Poziom 27  
    jakby ktos potrezbowal to prosze.
    do wgrywania nie potrezba zadnego softu winda wystarczy ale do zarzadzania fonem juz trzeba dlatego pisalem i tych problemach z irda.chociaz fakt nie znam zadnego softu ale to dletego ze nie mam tego fona.
    Załączniki:
    • Polifonia do TRIUM.rar (151.25 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #6 847363
    Heroic
    Poziom 11  
    Do wgrywania dzwonków nie jest potrzebne żadne oprogramowanie. W Windowsie XP nie widać Irdy aż do przystawienia aktywnego telefonu. Bierzesz prawym na pliku i wysyłasz do "port podczerwieni". Windows 98 po włączeniu Irdy w BIOSie prosi o stery. Oprogramowanie, które dostałeś do telefonu to sterowniki do modemu. Telefon obsługuje chyba dzwonki *.pmd, ale dokładnie nie pamiętam (sprawdź w instrukcji). Po więcej info odsyłam na na www.fkn.pl Forum->Mitsubishi.
  • #7 859581
    Mishot
    Poziom 24  
    Ocena: 68
    ja też mam ten telefon i chciałbym dzwonki odrazu w formacie *.pmd kilka tapet też by się przydały może jakaś strona?
    PS.była taka fajna stronka wszystko darmowe to ją zamkneli :( http://trium.aeska15.kom.pl/ - ktoś coś wie na temat tego forum? może znowu jest otwarte?
    pozdro
  • #8 859598
    kasprzyk
    Specjalista elektryk
    Ocena: 669
    cze
    kolega wyżej zamieścił programik razem z kilkoma (kilkadziesiąt) gotowymi dzwonkami, pościągaj dzwonki z dowolnej strony, przeformatuj do potrzebnego pliku i wgraj na telefon, jeżeli któryś będzie miał za duży rozmiar, to okroj go.
    pozdrawiam

dla kolegi poniżej - tym programem także można skracać
  • #9 859710
    McarlosM
    Poziom 11  
    Ocena: 2
    Mam telefon Mitsubishi Trium Eclipse XL i prot IRda. Dzwonki (*.pmd) wgrywam bez problemu w WinXP bez żadnych dodatkowych aplikacji, ale przydałby mi się programik do skracania melodyjek. Czy ktoś ma taki program?
  • REKLAMA
  • #10 860378
    Mishot
    Poziom 24  
    Ocena: 68
    kasprzyk (menka) napisał:
    cze
    kolega wyżej zamieścił programik razem z kilkoma (kilkadziesiąt) gotowymi dzwonkami, pościągaj dzwonki z dowolnej strony, przeformatuj do potrzebnego pliku i wgraj na telefon, jeżeli któryś będzie miał za duży rozmiar, to okroj go.
    pozdrawiam

dla kolegi poniżej - tym programem także można skracać

to mam troche midi i przerabiam psmplayer 5.0 ma pmd ale jak jest wiecej niz 3 sciezki to lipa szukam pmd 3tonowe albo midi 3tonowe
    pozdro
  • #11 860385
    Robgie
    Poziom 27  
    tym samym programem mozesz niektore sicezki powylaczac co prawda to jzu nie to samo ale moze sie udac

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości wgrywania dzwonków i innych plików do telefonu Mitsubishi Trium MT-450 Eclipse za pomocą portu podczerwieni (IRda). Użytkownicy potwierdzają, że do przesyłania plików przez IRda nie jest konieczne specjalne oprogramowanie – wystarczy standardowa obsługa portu podczerwieni w systemie Windows (np. Windows XP), gdzie pliki można wysyłać bezpośrednio do telefonu. Oprogramowanie dołączone do telefonu służy głównie jako sterownik modemu i wymaga połączenia kablowego, dlatego nie obsługuje IRda. Format dzwonków obsługiwany przez telefon to najczęściej *.pmd. Wgrywanie odbywa się poprzez aktywację portu IRda w telefonie i przesłanie pliku z komputera. Użytkownicy poszukują także programów do konwersji i skracania melodyjek w formacie pmd, gdyż dostępne narzędzia (np. psmplayer 5.0) mają ograniczenia, szczególnie przy wielościeżkowych plikach midi. Wspomniano również o problemach z dostępnością dedykowanych stron i forów z darmowymi dzwonkami i tapetami dla tego modelu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA