Nie chcę tu nikogo ani niczego krytykować. Jednak taka praktyka jest obecnie stosowana nie tylko przez ten koncern, mało tego jeśli o Sony chodzi - do tej pory nie ma np. najmniejszego problemu z dostępnością części do modeli wzmacniaczy, wież, czy CD'ków z przed ponad 15 lat... Czemu akurat ten jeden model AT został bez pełnej opieki serwisowej - nie wiem do końca, ale mogę przypuszczać, że nie do końca był udany; Stąd mała seria i mała ilość części (w tym wypadku "podzespołów") serwisowych (ilość części zamiennych jest ściśle związana z nakładem serii) - jeśli sprzęt udany i nie sprawia kłopotów w serwisie części są dostępne nawet po 20 latach od wypuszczenia sprzętu...Świadczy to zjawisko raczej o podejściu jakie wytworzyli sami konsumenci - sprzęt staje się "stary" w momencie, kiedy wyjdzie nowy model. Po co więc produkować sprzęt, który ma wytrzymać (jak to drzewiej bywało) lat kilkadziesiąt? Koniec gwarancji - koniec sprawności...taka jest polityka marketingowa i przyjdzie nam się do tego przyzwyczaić (

) ... Albo wyciągnąć czym prędzej stary, wysłużony sprzęt z piwnicy/strychu i zanieść czym prędzej do serwisu... Po przeglądzie, wymianie wszystkich elementów, które podlegają naturalnemu procesowi starzenia się - sprzęt posłuży Ci wiernie przez następne dziesięciolecia...
Pozdrawiam.