logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Amica Optima 1000 - ciągłe dobijanie wody i świecące kontrolki

Jinxajz 17 Sie 2010 18:50 3143 5
REKLAMA
  • #1 8408401
    Jinxajz
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    Mam taki problem
    podczas dzisiejszego prania nagle zaczęła woda uciekać z pralki. Po odkręceniu górnej pokrywy okazało się, że spadł 1 wężyk od dobijania wody. W związku z tym, iż jest on na samej górze pralki, trochę się tej wody rozlało po jej wnętrzu. Suszyła się tak cały dzień. Teraz jak ją włączam obojętnie na jaki program od razu włącza się dobijanie wody (nawet na wirowaniu i zrzucie wody). Z górnych kontrolek świeci się cały czas " Blokada drzwi" a kontrolka "pracuje" czasem miga a czasem świeci ciągle. Dodatkowo kontrolka "Wyłączanie wirowania" zapala się. Elektrozawór od tego dobijania cały czas po włączeniu jest uruchomiony bo się grzeje czyli chyba nic tam nie wpadło i sie nie zaciął tylko po prostu jest włączony cały czas.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 8408853
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1713
    elektryku5 napisał:
    Sprawdź hydrostat i wężyk który do niego wchodzi.

I co tam znajdzie:?::?:
    Proszę czytać ze zrozumieniem :
    Jinxajz napisał:
    Mam taki problem
    podczas dzisiejszego prania nagle zaczęła woda uciekać z pralki. Po odkręceniu górnej pokrywy okazało się, że spadł 1 wężyk od dobijania wody. W związku z tym, iż jest on na samej górze pralki, trochę się tej wody rozlało po jej wnętrzu.

Zalany moduł i tylko dobry elektronik (serwisant) lub wymiana modułu może pomóc. :cry:
  • REKLAMA
  • #4 8410430
    Jinxajz
    Poziom 12  
    Ocena: 22
    No a jednak pomogło tylko przeczekać przez noc. Ku mojemu pozytywnemu zdziwieniu pralka ogólnie pracuje dobrze :) czasem tylko jeszcze się zawiesi ale po zatrzymaniu pracy i wznowieniu wszystko wraca do normy
  • REKLAMA
  • #5 8416109
    waldek259
    Poziom 20  
    Ocena: 71
    A nie jest za nisko wąż spustowy ten co odprowadza wodę z pralki ?
REKLAMA