logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Amica Optima 1000 - zapalone lampki Dodatkowe płukanie i Pranie krótkie

Pawulu 03 Paź 2020 21:03 651 2
REKLAMA
  • #1 18957347
    Pawulu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Chciałbym prosić o pomoc w naprawie pralki Amica Optima 1000, na której po włączeniu palą się lampki Dodatkowe płukanie i Pranie krótkie. W instrukcji ten błąd oznacza, żeby wyczyścić filtr i zmniejszyć załadunek. Pralka nie może zastartować pusta, a filtr wyczyściłem i dmuchając w węża wiem, że nie jest zatkany. Pralka po włączeniu przez ułamek sekundy pobiera wodę po czym przestaje, a pompa wyrzucająca wodę z pralki chodzi cały czas. Wcześniej, jak jeszcze pralka chodziła, to zdarzało się, że nie mogła wejść na obroty, żeby wywirować, wtedy odejmowałem trochę (choć wcale nie było ich dużo w pralce) ciuchów i wirowała. Co mogę zrobić, żeby pralka ruszyła?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18957440
    mrice
    Moderator AGD
    Ocena: 6876
    Moduł dostaje sygnał o nadmiernej ilości wody w pralce. Do sprawdzenia komora impulsowa, hydrostat i ostatecznie moduł.
  • #3 19122065
    Pawulu
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Oddałem pralkę do profesjonalnego serwisu, jeszcze czekam na naprawę. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
REKLAMA