logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić złamany styk baterii w Nokia 5230?

Kssardas 17 Sie 2010 22:07 1901 6
  • #1 8409341
    Kssardas
    Poziom 10  
    Witam kupiłem nokię 5230 Navi (Kończąca się umowa w Orange )
    Więc pojechałem na wycieczkę z dzieciakami na GPS do Krakowa
    wszystko spoko zero pomyłek , następnego dnia jechałem do pracy i nagle zadzwonił szef więc wyjłem ją z podstawki samochodowej i położyłem na desce rodziel. i wtedy ro się stało telefon upadł mi na podłogę , niestety gdy tzw:padła bateria chciałem ją naładowąc lecz nie dało się myślałem że wina ładowarki lecz nie to złamał sięstyk nigdzie mi tego nie zrobią co mogę zrobić takiego ?
  • #2 8409382
    mundek223
    Poziom 29  
    Ocena: 102
    W serwisie ci to zrobią
  • #3 8410116
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Jest możliwość naprawy. Wystarczy przelutować/dolutować ułamany styk. Jeśli się zdecydujesz mogę to naprawić.
  • #4 8411134
    Kssardas
    Poziom 10  
    Lecz ja mieszkam w Chełmie (woj.Lubelskie) i byłem w 4 serwisach i powiedzieli mi żęby wymienić płytę głowną lub oni tego nie zrobią
    A gdy poszłem do Salonu Orange (telefon jest na gwarncji) powiedzieli że ona tego nie zabowiązuje więc zadzwoniłem no Firmy Nokia odział Lublin i powiedzieli że zrobią lecz trzeba będzie płacić około 75 zł + koszt dojazdu
    bo nie można wysyłać pocztą ,
    można to zrobić samemu ?
  • #5 8411271
    DjSowa
    Poziom 11  
    Można tak jak napisał zonkil mozna dolutowac styk samemu albo wymienic płyte głowna bo inaczej nie da rady albo poprostu wziasc styk od innego telefonu i przelozyc caly styk.
  • #6 8411618
    Kssardas
    Poziom 10  
    A można kupić taka blaszkę ? czy można samemu ja zrobić
  • #7 8411650
    zonkil
    Poziom 31  
    Ocena: 346
    Można samemu zrobić i przylutować lutownicą. Trzeba zrobić to w miarę dobrze tak aby podczas użytkowania dobrze stykała z baterią i nie powodowała wyłączania się telefonu. Można wyciągnąć taką blaszkę z jakiegoś starego telefonu.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z złamanym stykiem baterii w telefonie Nokia 5230 po upadku urządzenia. Po próbie naprawy w kilku serwisach, które sugerowały wymianę płyty głównej, użytkownik rozważał samodzielną naprawę. Odpowiedzi sugerowały przelutowanie lub wymianę uszkodzonego styku, a także możliwość wykorzystania elementów z innych telefonów. Użytkownik pytał o dostępność blaszek do naprawy, a odpowiedzi wskazywały na możliwość samodzielnego wykonania naprawy lutownicą, z zachowaniem ostrożności, aby zapewnić prawidłowe działanie telefonu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA