Ja miałem kilkakrotnie to samo. Prawdopodobnie masz problem z czujnikiem przepustnicy lub innym. Opisane jest to na forum http://traviz.ys.pl/ktk/forum/index.php . Lokalizacja złącza, sposób odczytu i opis usterek na mojej stronie www. Częśc jest opisana w starym serwisie ( do pobrania całość) oraz w programie "opelek" - też dostępny na www.
wiesz co ale ta twoja strona www to mi nie chce dzialac opis kodow mam program tesz tylko nie wiem gdzie jest to pieronske zloncze:(jesli mozesz to podaj mi ta strone jeszcze raz tylko nie jakko odnosnikok pzdr
Strona działa - jest spakowana http://free.of.pl/u/usrk/nstach.rar . Złącze jest w komorze silnika na tylnej scianie po prawej stronie ( patrząc z przodu). Taki niebieski wtyk.
Załączniki:
b005.jpg(14.01 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
witam ja na twoim miejscu zainteresowałbym się silniczkiem krokowym może wystarczy go przeczyścić z nagaru, jesli to nie pomoze to radzę podstawić inny by upewnić się ze twuj jest uszkodzony lub nie.
witam znalazlem to zalcze zmostkowalem a i b przekrecilem kluczyk i kontrolka migla 2 razy i swieci caly czas .czy to jest normalne chyba nie bo powiina migac chyab z tego co przeczytalem na forum:((((((((
W polonezie tez miałem taki przypadek na sterowniku Oplowskim. Okazało się że padł regulator napięcia alternatora, na zaciskach było 18V i obroty zwiększaały się do 3000.Objaw był ten sam, co opisujesz. Po wymianie regulatora silnik pracował normalnie. Wiec może sprawdz jakie masz ładowanie.
ok ju wyskakuje mi tylko kod 12 caly czs to jest chyba wszystko ok z moim autem ,ale czasami ma wlasnie takie glupie obreoty do 3000sprawdze ladowanie moze to to ale watpie zeby byl regulator uwalony:(thx pzdr
Jezeli tylko jest kod 12 to nie masz błędów.Dlaczego wątpisz że regulator ? On moze sie popsuc na 2 sposoby, albo nie bedzie alternator ładować albo nie będzie regulował i będzie puszczał maksymalne napięcie. Ja też wątpiłem w regulator, czyściłem silinik krokowy i dalej to samo. Jak zprawdziłem napięcie to 18 V na zaciskach. Nie zaszkodzi Ci podłączyć voltomierz na zaciski akumlatora i sprawdzić.
miałem kiedyś ten problem zobaczyc sobie pod kopułke zapłonu czy sie kable nie przetarły gdzieś i nie zwierają do masy bo jak zwierają to są własnie takie obroty wchodzą i złości człowieka chytają bo paliwo albo lpg ucieka nie da sie jeżdzic pozdrawiam
Dodano po 9 [minuty]:
ale jescze warto wytrzyścic silnik krokowy benzyną ekstrakcyjną a potem zasmaowac srodkiem jakimś jak oliwa albo olej bo morze sie przycinac bo mam kadeta 16caravan to już w przeciągu 18miesięcy to już trzeci silnik jak nie działa to znowu sie przycina załorzyłem nowy to poiakimś czasie wyleciala iglica z czpienia acha nie wolno wciskac ani kręcic tym czpieniem bo sie rozlatuje i silnik do śmy z ieci a nowy to koszt w granicach 0d 38 do 50 zł podruba a orginał około100zł pozdrawiam
✨ Problem wysokich obrotów silnika (około 3000 obr./min) przy uruchamianiu Opel Kadett 1.4 benzyna z 1991 roku może mieć kilka przyczyn. Brak kodów usterek poza kodem 12 wskazuje na brak poważnych błędów w sterowniku. Najczęściej wskazywane przyczyny to uszkodzony lub zabrudzony silniczek krokowy, czujnik przepustnicy lub problemy z regulatorem napięcia alternatora, który może powodować podwyższone napięcie (nawet do 18 V) i w efekcie zwiększone obroty. Zaleca się sprawdzenie napięcia ładowania akumulatora (powinno wynosić 13,5-14,2 V) oraz lokalizację i ewentualne oczyszczenie lub wymianę silniczka krokowego. Złącze diagnostyczne ALDL znajduje się w komorze silnika, na tylnej ścianie po prawej stronie (niebieski wtyk). Dodatkowo warto sprawdzić przewody zapłonowe pod kątem przetarć i zwarć do masy, które mogą powodować niestabilne obroty. Wskazane są również źródła internetowe z opisami kodów usterek i procedur diagnostycznych dedykowanych Opel Kadett. Wygenerowane przez model językowy.